Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
23 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ. : Έκτακτο κορωνοβοήθημα στους ντόπιους Κτηνοτρόφους

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ντόπιων Αιγοπροβατοτρόφων οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

     Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το συνολικό ύψος της ενίσχυσης των αιγοπροβάτων ανέρχεται στο ποσό των 30.155.000€, ενώ  θα καταβληθεί το αργότερο έως τις 31/12/2020.

    Δικαιούχοι είναι ντόπιοι Αιγοπροβατοτρόφοι που διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένα τυροκομεία το έτος 2019. Επίσης, διατήρησαν την εκμετάλλευσή τους ενεργή έως και την 31-12-2019, γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.). Το ύψος του «κορωνοβοηθήματος» για το κάθε ζώο «θα προκύψει από τον αριθμό των τελικώς δηλωθέντων αιγοπροβάτων διά του ποσού που έχει δεσμευθεί για την παρούσα δράση». Το ανώτερο ποσό το οποίο θα μπορεί να λάβει ο κάθε δικαιούχος Κτηνοτρόφος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000€

     Για διευκρινήσεις και υποβολή της αίτησης για το «κορωνοβοήθημα» οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλονίτες Κτηνοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι το αργότερο έως  Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

       Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ