Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ -ΙΘΑΚΗ: ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία-και όχι μόνο- της Κεφαλονιάς, τρέχουν να συνεδριάσουν τα συντονιστικά πολιτικής προστασίας της περιφέρειας. Σταθερή επιλογή το κλείσιμο των σχολείων. Ούτε λόγος για μέτρα πρόληψης της διασποράς και προστασίας της υγείας.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης μεταξύ άλλων αναφέραμε ότι μια διαδικασία όπως αυτή του Σ.Ο.Π.Π. δεν μπορεί να έχει μόνο κατασταλτικά, πυροσβεστικά μέτρα. Έπρεπε να είχε συνεδριάσει πολύ πιο πριν και να έπαιρνε υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα που υπάρχουν έτσι όπως τα καταγράφουν οι μαζικοί φορείς των εκπαιδευτικών, γονέων αλλά έχουν βγει και μέσα από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και να ζητούσε από τους αρμόδιους φορείς του κράτους να επιλύσουν αυτά.
Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε φέρει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για μέτρα προστασίας από την πανδημία, αραίωση μαθητών στις τάξεις, τεστ στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους σε αυτά, αύξηση του κόστους για την μεταφορά των μαθητών με επιπλέον οχήματα με όρους ασφάλειας, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, υπαλλήλων στην Περιφέρεια, καθαριότητας κλπ. Συνήθως αντιμετωπίζονται από την Περιφερειακή Αρχή με θυμηδία, αυτάρκεια και έπαρση για τα ‘’ασφαλή” τουριστικά νησιά μας.
Κυβέρνηση και φορείς της Τοπικής Διοίκησης μιλάνε συνεχώς για την ατομική ευθύνη, που βέβαια πρέπει να υπάρχει και την έχει δείξει με μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια σε αντίξοες συνθήκες η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, αλλά πίσω από αυτήν κρύβεται η συλλογική απουσία του κράτους για να πάρει όλα τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα που χρειάζονται ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία με όσο δυνατόν περισσότερα όπλα και ο λαός να αισθάνεται ασφαλής. Σήμερα τρέχουν πίσω από τα κρούσματα και η λύση που προτείνεται είναι το ‘’κλείσιμο’’.
Τα σχολεία όμως πρέπει να είναι ανοιχτά και όχι να οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω έλλειψης μέτρων από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια υπονομεύοντας την μόρφωση και βάζοντας σε κίνδυνο ζωές.
Αντί για αυτό βλέπουμε ότι όπως έκλεισαν τα σχολεία τον Ιούνιο του 2020 εν μέσω πανδημίας στην ίδια κατάσταση ξανάνοιξαν.

Απαιτείται άμεσα να:
 Αγοραστούν όλα εκείνα τα αναγκαία test που αξιόπιστα θα δίνουν αποτελέσματα και να γίνεται μαζικός και επαναλαμβανόμενος έλεγχος σε όλους τους χώρους της εκπαίδευσης, αλλά και στους υπόλοιπους μαζικούς χώρους. Το ίδιο και σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα.
 Έρθουν όλα τα αναγκαία κλιμάκια για τους ελέγχους αυτούς ώστε να καλύψουν γρήγορα τις ανάγκες.
 Δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα που να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας και όχι ένα μόνο και σε μια περιοχή.
 Έλεγχος με test από αρμόδια κλιμάκια στις πύλες εισόδου του νομού.
 Να μην γίνεται καμμιά μεταφορά μαθητών σε σχολικό λεωφορείο με πληρότητα πάνω από 50% και για αυτό να μπουν άμεσα επιπλέον μεταφορικά μέσα.
 Εντατικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή αυτών των μέτρων.
 Να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη στους 15, προσλήψεις αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού
 Γίνουν επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία.
 Υπάρχει πλήρης κάλυψη σε Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Αυτά είναι τα πιο άμεσα και υλοποιήσιμά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν σήμερα, αν και θα έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Το κλείσιμο των σχολείων είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια και αναγκαστική επιλογή λόγω έλλειψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ