Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
21.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικ. στο 9% των Τμημάτων της χώρας με τους περισσότερους εισακτέους για το Ακ. Έτος 2022 – 2023

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο 9% των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας με τους περισσότερους εισακτέους (260) για το Ακ. Έτος 2022 – 2023.

Ανακοινώθηκαν χθες από το ΥΠΑΙΘ οι εισακτέοι για όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας. Ένα από τα 4 κριτήρια που έλαβε υπόψη το ΥΠΑΙΘ για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σε κάθε Τμήμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, ήταν:”Η σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους.”Προφανώς, οι επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στους απόφοιτούς του αλλά και η δυνατότητά του να συμβάλει σημαντικά στους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειάς μας ήταν οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στον πολύ μεγάλο αριθμό εισακτέων.Ορισμένα στατιστικά που αφορούν τη χθεσινή ανακοίνωση των εισακτέων αποδεικνύουν πόσο σημαντική ήταν για το Τμήμα και για το Πανεπιστήμιό μας.

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας λοιπόν:

Βρίσκεται στο top 9% των Τμημάτων όλης της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων (μόνο 37 άλλα Τμήματα στα συνολικά 432 έλαβαν περισσότερους εισακτέους)

Έλαβε και πάλι τους περισσότερους εισακτέους στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά και από όλα τα Τμήματα πολλών άλλων Πανεπιστημίων της χώρας (μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά για ένα περιφερειακό Τμήμα με έδρα την Κεφαλονιά. Προφανώς ως διδάσκων στο Τμήμα με γεμίζουν χαρά αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν σημαντικά τις ευθύνες μας απέναντι στους φοιτητές μας. Απαιτείται πλέον τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την Ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος. Ο μεγάλος αυτός αριθμός εισακτέων (αριθμός των εν δυνάμει νέων φοιτητών) πρέπει να μεταφραστεί σε επιτυχόντες (όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια) και αυτοί στη συνέχεια πρέπει να καθοδηγηθούν επιτυχώς στο πέρας των σπουδών τους στην Κεφαλονιά.

Σε κάθε περίπτωση και ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων προτρέπω όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν σε αυτές να ενημερωθούν για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και να το δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους.

Για τους μαθητές Γ’ Λυκείου περισσότερες πληροφορίες στο: https://dmc.ionio.gr/#dmcionianuniversity#dmcionio#ionian#university

Αγησίλαος Κονιδάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται