Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΑΖΙ: ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ» & το θέατρο του παραλόγου στις πανελλαδικές

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ»

Μετά από δύο χρόνια καταστροφικής διαχείρισης του Sars-Cov-2 από τις περισσότερες κυβερνήσεις αλλά και από τον περίφημο «Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» (Π.Ο.Υ.), που ως βασικό αποτέλεσμα είχε την υποβάθμιση των συστημάτων υγείας, την αναγωγή των πάντων σε «ατομική ευθύνη», την τεράστια οικονομική και ψυχική επιβάρυνση των πληθυσμών και την πρωτοφανή περιστολή ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο ίδιος αυτός «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», έχοντας λάβει το πράσινο φως και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επεξεργάζεται ένα παγκόσμιας ισχύος δεσμευτικό νομοθέτημα γύρω από τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των επόμενων πανδημιών, με τη μετατροπή του ίδιου του Π.Ο.Υ. σε ένα είδος υπερεθνικού και υπερκυβερνητικού διευθυντικού οργάνου. Ήδη, ένα «Διακυβερνητικό Όργανο Διαπραγμάτευσης» που σχηματίσθηκε για το σκοπό αυτό, ξεκίνησε τις εργασίες του από τις 24 Φεβρουαρίου 2022και θα τις συνεχίσει στις 6-8 Ιουνίου. Επίσης, στη Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Υ. που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Μαΐου στη Γενεύη, αυτό αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα.

Ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επεξεργασία τέτοιου είδους διεθνών νομοθετημάτων ερήμην των λαών και των κοινωνιών, ειδικά από κέντρα λήψης αποφάσεων και φορείς όπως ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», που κατ’ επανάληψη έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική πολιτική υπέρ των πάσης φύσεως οικονομικών συμφερόντων που τον χρηματοδοτούν αδρά. Ο προϋπολογισμός του Π.Ο.Υ. αποτελείται από συνεισφορές των Κρατών Μελών που καλύπτουν λιγότερο από το 20%, ενώ πάνω από το 80% προέρχεται από εθελοντικές και σκόπιμες συνεισφορές από δημόσιους ή ιδιωτικούς χορηγούς, κυρίως ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες. Για παράδειγμα, περισσότερο από το 14% του συνολικού προϋπολογισμού του ΠΟΥ προέρχεται από το ίδρυμα Bill&MelindaGates, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης χορηγός του.

Για τους παραπάνω σχεδιασμούς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε ενημέρωση ή εναντίωση από τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ και από την άτυπη συμπολίτευση των συστημικών κομμάτων, δεξιών και δήθεν αριστερών, που με την υγειονομική τρομοκρατία προετοίμασαν γερές βάσεις για τη δυστοπία του μέλλοντος. Τα ψευδή αφηγήματά τους κατέρρευσαν το ένα μετά το άλλο και είναι όλοι τους υπόλογοι για τις απαράδεκτες και φασιστικές μεθοδεύσεις και επιβολές που υποστήριξαν πλήρως και εξακολουθούν να υποστηρίζουν.

Εκφράζουμε ειδικότερα τους έντονους φόβους μας ότι σκοπός της προωθούμενης«παγκόσμιας πανδημικής συνθήκης»θα είναι: α) Η περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων συστημάτων υγείας, β) Η περαιτέρω περιστολή του δικαιώματος  αυτεξούσιου του ανθρωπίνου σώματος και γενικότερα των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, γ) Η παροχή ευκαιριών απεριόριστων κερδών στις φαρμακευτικές εταιρείες, δ) Η κρατική χρηματοδότηση ηθικά αμφισβητήσιμων ερευνητικών και ιατρικών πειραμάτων, καθώς και ενδεχόμενος εξαναγκασμός των πολιτών να υποταχθούν σε αυτά, ε) Η καταπολέμηση εναλλακτικών θεραπειών που είναι ασυμβίβαστες με τα συμφέροντα των ισχυρών χορηγών του Π.Ο.Υ., στ) Η εξασφάλιση στον Π.Ο.Υ., σε ένα ιδιωτικό επί της ουσίας ίδρυμα, απεριόριστης εξουσίας σε βάρος της κυριαρχίας των λαών.

Λέμε λοιπόν ΟΧΙ στην προωθούμενη «Διεθνή Συνθήκη για τις Πανδημίες».

Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία και χωρίς δημοκρατία!

Την ανακοίνωση υπογράφουν (με αλφαβητική σειρά):

“Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής” (ΔΕΥΔΗΒ)

“Δράση για την Ελευθερία και τα Δικαιώματα”

“Μέτωπο Αυτοδιάθεσης, Ζωής και Ισότητας”, (Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Μ.Α.Ζ.Ι)

”Contra Dystopia”


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

(ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΥΓΕΙΑ;)

  Τώρα που ο Covid πήγε διακοπές όλοι μας απολαμβάνουμε την προσωρινή ελευθερία που μεγαλόψυχα μάς χάρισαν ο Κυβερνήτης και η  η Επιτροπή. 

      Όλοι; 

      Όχι όλοι. 

   Οι εχθροί της μεγαλειώδους εκστρατείας Υγείας (που σπέρνει νεκρούς και τραυματίες στο διάβα της) πρέπει να τιμωρούνται για πάντα: όλα τα ιδιωτικά και δημόσια επαγγέλματα υγείας σε αναστολή και καταστολή μέχρι τέλους 2022, κάθε ανεμβολίαστος ιδιωτικός και δημόσιος υπάλληλος με εβδομαδιαίο ιδιωτικό ράπινττέστ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ της υποχρεωτικότητας σε φοιτητές στον τομέα της υγείας  και σε δραστηριότητες  των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ,  όπου ο παραλογισμός είναι ακόμη πιο εμφανής, καθώς απαιτείται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ωφελούμενους και εργαζόμενους ενώ στις αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομές δεν ισχύει το ίδιο.  

      Η υποχρεωτικότητα φέρνει διακρίσεις και αποκλεισμούς και δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Η ένταση της προπαγάνδας των κρατών υπέρ της κάνει φανερή την πολιτική διάσταση του θέματος και την τιτάνια προσπάθεια συγκάλυψης των καταστροφικών συνεπειών της πολιτικής τους. Πλέον η στρατηγική τους είναι έκδηλα τιμωρητική και γελοία, όπως βλέπουμε και στο σχολείο. 

     Στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές μας, τα παιδιά μας υποβάλλονται σε μια αγχώδη δοκιμασία μέσα στη ζέστη ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ. Για να μην τους προσθέσουμε περισσότερο άγχος, δεν τους ενοχλούμε, όταν κατεβάζουν τη μάσκα, επειδή θέλουν να αναπνεύσουν ελεύθερα. Παρανομούμε. Παραβαίνουμε την ΚΥΑ Μαϊου, αυτή τη σοφία των Ειδικών. Οι Ειδικοί αγαπούν τη νέα τους δουλειά και δεν θα την αφήσουν ποτέ, με Covid ή χωρίς.

     Η ΚΥΑ των Ειδικών ελέγχει τη διασπορά του ιού υποχρεώνοντας τους συναδέλφους χωρίς πιστοποιητικό να κάνουν το γνωστό -αμφιβόλου αξιοπιστίας – τεστ μια φορά εβδομαδιαίως και μόνο σε ιδιώτη, καθώς αρνείται ακόμα την πρόσβαση τους στις δομές του δημόσιου (;) ΕΟΔΥ. Σούπερ πιστοποιημένοι μεταδότες Πρόεδροι εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων ζητούν από τους μη εμβολιασμένους καθηγητές τεστ κάθε 48 ώρες, δηλαδή 15-20€ την εβδομάδα, για μεγαλύτερη σιγουριά, αν και στην Υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι το τεστ διενεργείται μια (1) φορά την εβδομάδα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Όχι στο απαρτχάιντ και στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις

Όχι στα υγειονομικά πιστοποιητικά ως μέσο διάκρισης και ελέγχου

Όχι στις αναστολές εργασίας και στην αυθαιρεσία των εργοδοτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όχι στον ολοκληρωτισμό

Ο φασισμός δεν θα περάσει

ΜΑΖΙ
Πανελλαδική κίνηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ