Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μηνύματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Για ακόμη μια χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου βρίσκονται στην αφετηρία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Ενώπιον ενός πολύ σημαντικού σταθμού, που όμως δεν θα είναι ο μόνος στη ζωή τους. 

Γι’ αυτό, ας δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με ψυχραιμία , σύνεση και αυτοπεποίθηση, αλλά χωρίς άγχος για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τους ευχόμαστε να δικαιώσουν τον κόπο και τις θυσίες που οι ίδιοι αλλά και οι γονείς τους κατέβαλλαν μέχρι τώρα και να μην πάψουν ποτέ να διεκδικούν τα όνειρά τους, όποια και αν είναι, όσο ψηλά ή μακριά και αν φτάνουν. 

Όλα είναι δυνατά, όταν προσπαθούμε.

Το μέλλος ούτως ή άλλως τους ανήκει!!

Από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους!

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Γιώργος Κατσιβέλης


ΜΗΝΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αγαπητοί/ές  μαθητές/τριες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Άλλη μια σχολική χρονιά πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Τόσο για σας, όσο και για όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Χρονικά, ήδη βρισκόμαστε στο σημείο της επικείμενης έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σ’ αυτό το χρονικό σημείο, εσείς, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αλλά και οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών, μπαίνετε στη μάχη, για να πετύχετε την εισαγωγή σας στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Σ’ αυτό λοιπόν το χρονικό σημείο απευθύνομαι σε σας, λέγοντάς σας ότι:

Καθεμιά σας και καθένας σας, έχει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο…

Καθεμιά σας και καθένας σας, δεν έχει γεννηθεί για το τίποτε, για το σκοτάδι…

Καθεμιά σας και καθένας σας, έχει το δικό του φως, το δικό του άστρο…

Παλέψτε να πετύχετε τους στόχους σας με την αξία σας!

Και ό,ποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα είναι απόλυτα δικό σας!

Καθαρίστε το μυαλό σας και αδειάστε το από κάθε άλλη σκέψη και σίγουρα θα θυμηθείτε όλα όσα έχετε διαβάσει!

Οι εξετάσεις των Πανελληνίων είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη σας που ακόμα κι αν δεν βρείτε το λιμάνι της, το ταξίδι αυτό, θα σας κάνει σοφότερους, εμπειρότερους, ωριμότερους! Θα σας μάθει τη σημασία και την αξία του «σκοπού», του «στόχου», του «αγώνα»…

Αγαπήστε να βάζετε στόχους!

Αγαπήστε τον αγώνα!

Αγαπήστε την ομορφιά να παλεύετε για ένα όνειρο, για μια αξία!

Η ζωή είναι ένα δώρο που χαρίζεται μόνο μια φορά…

Κι εσείς οι νέοι, είστε τ’ αστέρια στον ορίζοντά της!

Περιμένουμε από σας, αυτό που σίγουρα μπορείτε:

Φωτίστε τον δρόμο σας και τον κόσμο μας!

Καλή σας επιτυχία!!!

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημήτρης Μαρκάτος


Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές  που θα συμμετέχουν σε αυτή την δοκιμασία να πετύχουν τους στόχους τους. Η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν θα καθορίσει τη ζωή σας και για τον λόγο αυτό χρειάζεται να προσπαθήσετε με ψυχραιμία, δίχως άγχος. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο και θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας που θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη, όπως και στους γονείς σας που μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουν τις προσπάθειές σας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί και καθοδηγητές σας σε κάθε βήμα

Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν.
Καλή επιτυχία!Από το Γραφείο Τύπου  του Δήμου Σάμης


Για μία ακόμη φορά οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου καλούνται να δώσουν μια μεγάλη μάχη.

Τις Πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι πανελλήνιες αποτελούν το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για μόρφωση και επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν είναι όμως και το μοναδικό! Ο αγώνας για τη μόρφωση και τη ζωή είναι συνεχής, ανταγωνιστικός και πολλές φορές σκληρός.

Γι’ αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας οφείλουν με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό να δώσουν την πρώτη τους μάχη έχοντας κατά νου ότι οι πανελλήνιες είναι η πρώτη δοκιμασία , το μέλλον  όμως δεν κρίνεται από αυτήν και μόνο τη μάχη. Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν ευκαιρίες και νέες δυνατότητες.

Από καρδιάς Εύχομαι Καλή Επιτυχία και Δύναμη.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου


Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ίσως η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνει κάποιος, λίγο πριν την ενηλικίωση. Είναι η κορύφωση ενός αγώνα ετών, για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης καλή επιτυχία, να μην σταματούν να διεκδικούν τα όνειρά τους και να επιμένουν στους στόχους τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτής της διαδικασίας.

Τ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


Μήνυμα για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.

Αγαπητά παιδιά, σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία δεν είστε μόνοι και μόνες. Έχετε τη στήριξη των οικογενειών και των καθηγητών σας, που έδωσαν αγώνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να κυλήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κάνατε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσετε ως εδώ. Όμως ο στόχος της εισαγωγής σε σχολή της επιλογής σας, είναι μόνο μια από τις πολλές προκλήσεις που σας επιφυλάσσει η ζωή. Αφενός δεν κρίνει την μετέπειτα πορεία σας στη ζωή, αφετέρου η έννοια της μόρφωσης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλάζει ραγδαία και δε σταματά σε ένα πτυχίο.

Για αυτό το λόγο ξεκινήστε αυτή την προσπάθεια στις πανελλήνιες εξετάσεις με αισιοδοξία και δύναμη. Είναι μόνο το ξεκίνημα ενός ταξιδιού που εσείς έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε. Καλή Επιτυχία!

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται