Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια παρέκκλιση;

Μια δημοκρατία δεν μπορεί να πετύχει αν δεν εμπεριέχει μια ομάδα ανθρώπων εμποτισμένη με τις αρχές της δικαιοσύνης και της τιμής.

Κάρολος Δαρβίνος

1 Σεπτεμβρίου 2021 – 1 Σεπτεμβρίου 2022 : 7500 υγειονομικοί τίθενται σε αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ασφάλιση. 7500 υγειονομικοί θεωρούνται εχθροί της Επιστήμης και αποτάσσονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ένας χρόνος πέρασε από την αποφράδα εκείνη μέρα όπου η Ιατρική απεκδύθηκε του ηθικού ενδύματός της, όπου  ο κώδικας της Νυρεμβέργης μπήκε στην άκρη για τα  καλά, όπου ένας πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό μετατράπηκε σε μία βολική συγκυρία, για να δημιουργηθούν  καινούργια ήθη…

Ένας χρόνος στους δρόμους οι ήρωες με τις λευκές μπλούζες έζησαν πολλά : διαδηλώσεις, πολυπληθείς συγκεντρώσεις, απεργίες πείνας…

Μα πάνω από όλα μια κατά μέτωπο σύγκρουση με την Εξουσία. Με αυτούς που τους αποκάλεσαν «αρνητές της Επιστήμης» και «ριψάσπιδες». Με αυτούς που τους αμφισβήτησαν, με αυτούς που τους λοιδόρησαν, με αυτούς που τους έβαλαν  χειροπέδες στα χέρια,  ακόμα και με αυτούς που αδιαφόρησαν.

Οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή σήκωσαν στην πλάτη τους ένα βάρος που κανονικά όφειλε να σηκώσει ολόκληρη η  κοινωνία. Ανέλαβαν να προασπίσουν αυτά που έμαθαν στο Πανεπιστήμιο, αυτά που τους δίδαξε η εμπειρία τους στο χώρο της Υγείας, αυτά που ορίζει ο όρκος του  Ιπποκράτη και  ο κώδικας της Νυρεμβέργης.

Και στάθηκαν όρθιοι. Ένα χρόνο τώρα. Όσο διαρκεί η παρέκκλιση. Όσο το φάντασμα του διαχωρισμού πλανάται πάνω από τη χώρα μας. Όσο κάποιοι από τις θέσεις που κατέχουν επιμένουν ότι εργάζονται για το κοινό καλό, στερώντας ένα τόσο έμπειρο προσωπικό από τους Έλληνες ασθενείς.

Οι ήρωες με τις λευκές μπλούζες βρίσκονται ένα χρόνο στο δρόμο, χωρίς μισθό και ασφάλιση. Ο ελληνικός λαός, έχοντας αντιληφθεί ότι αυτή η τακτική που ακολουθήθηκε μόνο κακό έκανε, έχει συνταχτεί πλήρως με το αίτημα αυτών των ανθρώπων για επιστροφή στην εργασία τους.

Η 1η Σεπτεμβρίου θα καταγραφεί στην συλλογική μνήμη ως η  ημέρα που γκρεμίστηκε ο  Κώδικας της Νυρεμβέργης και καταπατήθηκε ο κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας. Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε τα κείμενα εκείνα που δημιουργήθηκαν με στόχο να  αποτελέσουν   εμπόδιο σε όλες τις μισαλλόδοξες τάσεις  που μπορούν ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούν και να δημιουργήσουν το μύθευμα της μίας και μοναδικής Αλήθειας στην Επιστήμη…

                                                                                                    Παπαζάνη Αγγελική

                                                                                              Φιλόλογος – Εκπαιδευτικός

Την Ομάδα Εκπαιδευτικών κατά της Υποχρεωτικότητας Ν. Κεφαλληνίας εκπροσωπούν υπογράφοντας τα παρακάτω μέλη:

Αυγουστάτου Μαρία

Βαρδαραμάτος Βαγγέλης

Καραγιάννη Μαρία

Μανίκας Βασίλης

Μαρκάτου Ερασμία

Παπαδοπούλη Σταματία

Παύλου Κατερίνα

Πρόιτση Πετρούλα

Σταθάτος Νικόλαος

Σταθάτου Ροδαμάνθη

Χριστοφοράτος Χριστόφορος           

Email: kinisi.ekp.kefallonia@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ