Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
14 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο 95% η κάλυψη μεταφοράς των δικαιούχων μαθητών | Αγώνας δρόμου για να εξυπηρετηθεί και το 5% που έμεινε εκτός

Μεταφορά μαθητών των Π.Ε Κεφ/νιας και Π.Ε Ιθάκης

            Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών στα νησιά μας,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

            Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο σε έκταση νησί, αραιοκατοικημένο και με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά. Ο αριθμός των δικαιούχων  μεταφερόμενων μαθητών είναι 1894 και οι μετακινήσεις τους πραγματοποιούνται είτε με τακτική συγκοινωνία, είτε με δημόσιες συμβάσεις με λεωφορεία και ταξί, είτε με τα δρομολόγια των ferry boat είτε με συνδυασμό των ανωτέρω αναφερομένων τρόπων. Η Ιθάκη το οποίο επίσης είναι ένα νησί με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά ο αριθμός των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών ανέρχεται στους 194.

            Τη τρέχουσα σχολική χρονιά το νέο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν χορήγησε μέχρι και σήμερα,  τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2022.

            Οι υπηρεσίες μας εγκαίρως ήτοι από τις αρχές Αυγούστου, προέβησαν στις διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση του μεταφορικού έργο. Ως αποτέλεσμα των διαδικασιών αυτών είναι, με την χθεσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς να μεταφέρεται η συντριπτική πλειοψηφία των 2033 δικαιούχων μαθητών και των δύο νησιών, ήτοι ποσοστό άνω του 95%.

            Ελάχιστος, συγκριτικά αριθμός μαθητών που δεν εξυπηρετούνται μέχρι και σήμερα, έχει προκύψει λόγω νέων εγγραφών μαθητών στα σχολεία,  μετεγγραφών σε άλλες σχολικές μονάδες, λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από οιονεί αναδόχους για συγκεκριμένα δρομολόγια, είτε τέλος λόγω υποβολή λανθασμένων δικαιολογητικών προσφοράς εκ μέρους των υποψηφίων αναδόχων.

            Οι υπηρεσίες μας επεξεργάζονται τις ανωτέρω περιπτώσεις και σύντομα θα ομαλοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών στο σύνολό της, μέσω των νόμιμων διαδικασιών.

            Ευελπιστούμε στην κατανόηση των γονέων  και μαθητών, ευχόμενοι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά  στους μαθητές , δασκάλους και καθηγητές μας.                                                                                                  

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος  Π. Τραυλός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται