Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συμμετοχή 4ου ΔΣ Αργοστολίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα MYSTIQUE

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας  “ MYSTIQUE : Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού”Το πρόγραμμα υλοποιείται από την εκπαιδευτικό κ.Χρύσα Τραυλού και το Ε΄2 τμήμα.

  Στα πλαίσια του προγράμματος , την Παρασκευή 24/2/23 επισκέφτηκαν το σχολείο μας η εξωτερική συνεργάτιδα του Ο.ΦΥ.Π.Ε.Κ.Α (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων- Παράρτημα Αργοστολίου) κα. Έλενα Ζουμπούλη, γεωλόγος και η κα. Νατάσα Μαγουλά, υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Στόχοι του προγράμματος είναι: α) η βαθύτερη κατανόηση των φυσικών διεργασιών που συντελούν στη γένεση των σεισμών και των επιπτώσεων τους στο δομημένο περιβάλλον, β) οι αποτελεσματικές διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές προστασίας και γ) η εξοικείωση των μαθητών με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.

Η κα. Ζουμπούλη παρουσίασε το φαινόμενο των σεισμών με αναλυτικό και ενδιαφέροντα τρόπο στους μαθητές. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ιδιομορφία του νησιού της Κεφαλονιάς και τη διαμόρφωσή του εξαιτίας των σεισμικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των ετών.

Οι μαθητές προσέγγισαν την γένεση και τις επιπτώσεις των σεισμών στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον καθώς και στη ζωή και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων. Στη συνέχεια οι μαθητές αποτύπωσαν ρήγματα και το φλοιό της Γης στον 3D εκτυπωτή.

                                                                          Η  Διευθύντρια                                                                        Υβόννη  Αλυσανδράτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται