Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΛΜΕ ΚΙ:ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ COVID

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ COVID

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές

Όσα δυστυχώς ζήσαμε την περίοδο της πανδημίας, με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης βλέπουμε να επαναλαμβάνονται και σήμερα.

Παρά τις επισημάνσεις, αλλά και τις ανησυχίες επιστημόνων, μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, για την έξαρση του covid και των  ιώσεων, την αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων, η κυβέρνηση συστήνει:

✓ το συχνό πλύσιμο των χεριών (!)

✓ το άνοιγμα των παραθύρων στις τάξεις (!), προφανώς ακόμα και αν κάνει έξω παγωνιά…

✓ την αποφυγή του συνωστισμού, σε τάξεις όμως με 25 έως και 30 μαθητές όπως επιβάλλει ο αντιεκπαιδευτικός νόμος. ‘Άλλωστε, εφαρμόζοντας αυτό το νόμο, στο νησί μας αυτή τη χρονιά, έγινε περικοπή 8 «ολιγομελών» τμημάτων από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

✓ τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών, όταν νοσούν, αλλά όχι των εκπαιδευτικών, αφού έχει καταργηθεί η άδεια ειδικού σκοπού

✓ την αυστηρή καθαριότητα των σχολείων, όταν όμως το προσωπικό δεν αρκεί ούτε στο ελάχιστο, με καθαρίστριες που εργάζονται με μερική απασχόληση (ακόμα και 3ωρες).

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υποτίθεται ενάντια στην έξαρση των ιώσεων και του covid, αποτελούν κυριολεκτικά μνημείο εμπαιγμού και κοροϊδίας.

Καταγγέλλουμε τον νέο κυβερνητικό εμπαιγμό και καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να διεκδικήσουμε μέτρα με βάση τις ουσιαστικές προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των φορέων του γονεϊκού κινήματος, που έχουμε αναδείξει για πάνω από δυο χρόνια μέσα στην πανδημία.Συγκεκριμένα:

• τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη

• τη διενέργεια ελέγχων (test) με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σημείο αναφοράς την σχολική μονάδα

• την αυξημένη καθαριότητα των σχολείων με πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

• τις μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς που αντικειμενικά θα προκύπτουν

• την επαναφορά της άδειας ειδικού σκοπού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόλις 15 ημέρες αναρρωτική άδεια για κάθε έτος, ενώ για κάθε ημέρα αναρρωτικής που λαμβάνουν, χάνουν χρήματα από το μισθό τους. Ουσιαστικά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απαγορεύεται να λείψουν λόγω ασθένειας, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόβλεψη και για εκπαιδευτικούς-γονείς, που θα νοσήσει το παιδί τους.

• την κατοχύρωση επιπλέον άδειας ασθενείας χωρίς περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 

• την πρόβλεψη μέτρων για εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

• Πρόβλεψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των μαθητών που θα λείπουν από την τάξη για πολλές μέρες.

Αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, όπως και την περίοδο της πανδημίας, να υιοθετήσει γιατί τις θεωρεί κόστος που εμποδίζει την επίτευξη των στόχων της εξοικονόμησης ζεστού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, τον υπέρτατο στόχο της κερδοφορίας!

Αργοστόλι 8/1/2024                                     Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ