Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής (εικόνες)

Δεν έχουν τέλος οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τις καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Δυστυχώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όσο περνούν οι ώρες, θα εμφανίζονται και νέα τοπία καταστροφής και απογοήτευσης.

Το πρωί στα Κουρουκλάτα ο δρόμος ήταν κλειστός εξαιτίας των κατολισθήσεων που έγιναν στην περιοχή :

Η γέφυρα Δεβοσέτου όπως είχαμε ενημερώσει με χθεσινό άρθρο μας δέχθηκε πλήγμα από ακυβέρνητο σκάφος που προσέκρουσε πάνω στο κατάστρωμά της. Ωστόσο, παράλληλα μ’ αυτό το συμβάν η δύναμη των κυμάτων κατάφεραν να γκρεμίσουν τα πλαϊνά τοιχώματα και μέρος των βόρειων μετώπων της γέφυρας, που πρόσφατα είχε ανακαινιστεί, προς τη θάλασσα.

Το άγαλμα του Νίκου Καββαδία έμεινε όρθιο να αγναντεύει μία ακόμη φουρτούνα απ’ τις πολλές που έζησε ο ποιητής…

Πλήγμα δέχθηκε και η ελαιοκομία του νησιού μας καθώς πολλές ελιές ξεριζώθηκαν από το χώμα και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι ζημιές στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει, το δίχως άλλο, να τύχουν ειδικής μέριμνας από το κράτος…

Από την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού, ενημερωνόμαστε για την κατάρρευση της γέφυρας στον Αγκώνα!

Οι εικόνες καταστροφής ανανεώνονται συνεχώς με ταχείς ρυθμούς. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν είχαμε απώλειες ανθρώπων! Το σπουδαιότερο όλων είναι εδώ λοιπόν, και με αυτό θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα για να φτιάξουμε όλες τις περιουσίες μας όπως ήταν πρώτα και ακόμη καλύτερες!

Ο Ιανός χτύπησε την Κεφαλονιά αλλά η Κεφαλονιά άντεξε και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ