Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
12.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Είναι ασφαλής η διαφημιστική πινακίδα που τοποθετήθηκε στον κόμβο του Κουτάβου;

Σήμερα λάβαμε ένα μήνυμα απ’ τον ενεργό συμπολίτη μας, Παντελή Ιωαννίδη, με το οποίο εξέφραζε κάποιες απορίες σχετικά με την τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας στον κόμβο του Κουτάβου.

Το πρώτο του ερώτημα ήταν: μήπως η εικονιζόμενη φωτογραφία εμποδίζει την ορατότητα των διερχόμενων οδηγών; Δεν είμαστε συγκοινωνιολόγοι ασφαλώς, αλλά σύμφωνα με τις φωτογραφίες που μας έστειλε φαίνεται να υπάρχει θέμα…

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, “Τρία δευτερόλεπτα απροσεξίας αρκούν για το μοιραίο. Μελέτες αναφέρουν ότι στο 80% σχεδόν των τροχαίων συμβάντων, καθώς και στο 65% των «παρ’ ολίγον» τροχαίων δυστυχημάτων (near misses), ο οδηγός, για διάφορους λόγους, είχε ελλιπή προσοχή στην οδήγηση τα τελευταία τρία δευτερόλεπτα πριν το συμβάν“.

Συνεπώς η Απόσπαση Προσοχής του οδηγού είναι ένα μέγιστο ζήτημα και αυτό μας οδηγεί στο επόμενο ερώτημα: ποια αρχή ερωτήθηκε για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης πινακίδας που κάνει τους οδηγούς να κοιτούν στα αριστερά και όχι στα δεξιά όπου είναι οι πινακίδες του ΚΟΚ; Με ποια στοιχεία έκρινε ότι η εν λόγω πινακίδα δεν αποτελεί κίνδυνο για τους οδηγούς και τη δημόσια ασφάλεια προκειμένου να δώσει την άδεια;

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο για τους οδηγούς που εισέρχονται προς το Αργοστόλι αλλά και γι’ αυτούς που εξέρχονται καθώς η πινακίδα είναι διπλής όψης και απασχολεί τόσο τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όσο και τους οδηγούς που κινούνται εντός του κυκλικού κόμβου.

Μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να αιτηθεί για να τοποθετήσει τη δική του πινακίδα στο συγκεκριμένο χώρο;

Ο συγκεκριμένος δρόμος εντάσσεται στο δίκτυο της ΕΟ Αργοστολίου Πόρου και, αν δεν κάνουμε λάθος, η αρμοδιότητά του υπάγεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το βασικό ερώτημα που πρέπει λοιπόν να απαντηθεί προς τους πολίτες είναι το εξής :
Είναι ασφαλής για την οδική κυκλοφορία η διαφημιστική πινακίδα που τοποθετήθηκε στον κόμβο του Κουτάβου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ