Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καλές οι καρδιές αλλά να τις αδειάζουμε κιόλας!

Ένας αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφίες όπου δείχνουν μία από τις καρδιές συλλογής πλαστικών καπακιών, αυτή στο “μπαστούνι”, να ξεχειλίζει από το περιεχόμενό της το οποίο απλώνεται στο έδαφος. Ως γνωστόν, στο σημείο φυσάει σε καθημερινή βάση τα απογεύματα ο μαΐστρος με αποτέλεσμα τα καπάκια να κινδυνεύουν να βρεθούν μέσα στη θάλασσα και να δηλητηριάσουν τη θαλάσσια ζωή.

Πρόσφατα, ένας αλλος συμπολίτης μας είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μία άλλη καρδιά που επίσης ήταν γεμάτη με καπάκια και μάλιστα είχε και μερικές τσάντες γεμάτες από δίπλα και πάνω…

Μετά τη σχετική ανάρτηση η καρδιά άδειασε για να ξαναγεμίσει αμέσως, λίγες μέρες μετά, και μάλιστα με περισσότερες τσάντες από δίπλα!!

Είναι προφανές ότι μία χρήσιμη δράση δεν μπορεί να γίνεται, να κερδίζει τις εντυπώσεις και μετά να αφήνεται στην τύχη της. Χρειάζεται να είναι διασφαλισμένη η πορεία της και η συντήρηση της λειτουργίας της.

Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον των πολιτών να γεμίζουν τις καρδιές με πλαστικά καπάκια! Δείχνουν οικολογική συνείδηση και ότι αν τους δοθούν από την πολιτεία οι κατάλληλες υποδομές, μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Δεν μπορεί όμως κάθε τρεις και λίγο να γίνονται αναρτήσεις και δημοσιεύσεις προκειμένου οι καρδιές να αδειάζουν… χρειάζεται ένας προγραμματισμός για την εύρυθμη λειτουργία τους αλλά και για να μην καταλήγουν τα πλαστικά στο πιάτο μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ