Κυριακή 14 Απριλίου 2024
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για τις παρεμβάσεις στην οδό Λάσσης | Ιωάννης Κοσμάτος

Ζητών Ερμήν γλύψαι, Κέκροπα έγλυψα
Αίσωπος

Επιθυμώ από την αρχή να αναγνωρίσω και να δηλώσω ότι δεν διαθέτω γνώσεις για θέματα συγκοινωνίας, πολεοδομίας κλπ. Δηλώνω όμως με βεβαιότητα ότι είμαι πολύ ειδικός να μεταφέρω την αγωνία μαθητών και γονέων οι οποίοι χρησιμοποιούν το δρόμο Λάσσης κατά την καθημερινή μετάβαση και αποχώρηση από το σχολείο. Γιατί ως εκπαιδευτικοί την εισπράττουμε καθημερινά και είναι πολύ έντονη. Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις παρεμβάσεις-πασάλειμμα στο δρόμο Λάσσης, αδυνατώ να πιστέψω ότι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πιστεύοντας ότι αυτές είναι αποτελεσματικές για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και των γονέων τους.

Οι παρεμβάσεις όσον αφορά στο 2ο νηπιαγωγείο ίσως βελτιώσουν σε μικρό βαθμό τη κατάσταση. Τα νήπια όμως δεν περπατούν στο δρόμο αυτό. Παραλαμβάνονται από τους γονείς και αυτοί πρέπει να υποστούν το μποτιλιάρισμα στην άνοδο και κάθοδο, όπου το πρόβλημα παραμένει. Για τους μαθητές των δύο λυκείων δεν προτείνεται τίποτα ουσιαστικό.

Καμία παρέμβαση δεν διαβάσαμε για τις κολώνες της ΔΕΗ στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια που εμποδίζουν τη διέλευση των μαθητών, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα.

Καμία παρέμβαση για τα ανισόπεδα πεζοδρόμια, παγίδες ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες για τους μαθητές.

Η τοποθέτηση κώνων με σκοπό την απαγόρευση πάρκιν στα σημεία που είναι σκαλοπάτια δεν επιλύει το πρόβλημα. Πρώτον, οι ανάγκες για παρκάρισμα θα υπάρχουν και θα πιέσουν αλλά σημεία της ήδη κορεσμένης πλευράς ανόδου του δρόμου. Δεύτερον, πάλι οι μαθητές θα αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα. Μη ξεχνάμε ότι οι μαθητές τουλάχιστον κατά  τη κάθοδο σχηματίζουν ομάδες χαριεντίζονται μεταξύ τους, παίζουν. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού.

Καμία παρέμβαση δεν διαβάσαμε για την μείωση ή απαγόρευση κίνησης βαρέων οχημάτων από και προς το Αργοστόλι για περίπου 25 λεπτά, ακριβώς την ώρα που προσέρχονται ή αποχωρούν οι μαθητές από το σχολείο, όπως είχαμε προτείνει, δηλαδή 7.40 μεχρι 8.05 το πρωί και 12.55 μέχρι 13.15 το μεσημέρι.

Ανεδαφική επίσης είναι η πρόταση για τη παρουσία τροχονόμου στη περιοχή όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι  εφικτό, λόγω λειψανδρίας της Τροχαίας αλλά και ανέφικτο διότι δεν μπορεί να ζητάμε παρουσία τροχονόμου σε κάθε σχολείο καθώς ο κίνδυνος υπάρχει και σε άλλες σχολικές μονάδες, όπως 3ο Γυμνάσιο, Ειδικό σχολειό.

Τέλος, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη απογοήτευση μου για άλλη μια φορά για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη γνωστή ρήση, Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Κοσμάτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ