Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
14 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι πολίτες καταγγέλουν: Η άσφαλτος πέρασε σε ύψος τα πεζοδρόμια!

Συμπολίτες μας που είναι μόνιμοι κάτοικοι Αργοστολίου και της Λ. Βεργωτή, μας στέλνουν φωτογραφίες καταγγέλοντας ότι τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους εξαφανίστηκαν μετά απ’ το πρόσφατο έργο συντήρησης του οδοστρώματος. Εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη πλημμύρα των περιουσιών τους σε μελλοντική νεροποντή και απορία για την ποιότητα του τεχνικού έργου…

Πράγματι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι κακοτεχνίες είναι πολλές. Αφενός οι υψομετρικές των πεζοδρομίων σε σχέση με τον ασφαλτοτάπητα έχουν πλέον μηδενική διαφορά φέρνοντας τα δύο επίπεδα στο ίδιο ύψος (σε μερικές περιπτώσεις το οδόστρωμα βρίσκεται πλέον άνω των πεζοδρομίων!) κι αφετέρου οι ράμπες για τα άτομα με αναπηρία καταλήγουν σε… σκαλοπάτια!

Πέραν όλων αυτών, είναι ξεκάθαρο σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη Λ. Βεργωτή -δηλαδή σε όλους μας- ότι η επιφάνεια του καταστρώματος του δρόμου έχει μορφή κυμάτων και τα αυτοκίνητά μας ανεβοκατεβαίνουν… γεγονός απαράδεκτο για ένα σύγχρονο τεχνικό έργο. Εκεί που υπήρχε ύψωμα λόγω φρεατίου στη μέση του δρόμου και λίγο μετά τα φανάρια, αντί να αποκατασταθεί μετά την ευκαιρία της ασφαλτόστρωσης, παραμένει και προκαλεί αναπήδηση ακόμη και στις επιτρεπόμενες ταχύτητες για μέσα στην πόλη των 50χλμ/ώρα.

Το περασμένο διάστημα είχε προκληθεί σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις εν λόγω κακοτεχνίες. Πολλοί συμπολίτες μας ανέβαζαν φωτογραφίες με διάφορες περιπτώσεις κι αντί να αντιμετωπιστούν με σεβασμό και με τη δέουσα προσοχή από τις αρχές, δέχθηκαν ένα πόλεμο λεκτικό με σκοπό την απαξίωσή τους. Επιχειρήματα όμως του τύπου “το έργο δεν έχει παραληφθεί” ή “είναι θέμα του εργολάβου” δεν μπορούν να αντέξουν σε βάθος χρόνου. Είναι μίζερο για μία τοπική κοινωνία να συζητάει προεκλογικά για μερικές ασφαλτοστρώσεις που συνοδεύονται από κακοτεχνίες που μπορεί να εντοπίσει το μάτι ενός απλού πολίτη.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν: Έγινε ξύσιμο σε βάθος του παλιού οδοστρώματος; Έγινε εδαφοτεχνική μελέτη για την εξομάλυνση των ανωμαλιών του εδάφους; Πώς θα θεραπευτούν οι κακοτεχνίες στις αναπηρικές ράμπες; Πώς θα αποκατασταθεί το ύψος των πεζοδρομίων σε σχέση με αυτό του δρόμου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ