Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
19.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουσάτα / Οι τόποι μας είναι εντέλει οι άνθρωποί τους

Τα χωριά μας, είναι οι  γειτονιές της καρδιάς  μας. Πάλλονται όπως αυτή, σταθερά και γνώριμα. Στο καλημέρισμα της ανατολής, στο αγνάντεμα του δειλινού, στους πιπεράτους σχολιασμούς  στις πλατείες και τα καφενεία,  στις  ψευτο «φάουσες» για τα μικρά, στην από κοινού έγνοια  και συνεργασία για τα μεγαλύτερα, στο ζεστό αντάμωμα των καλοκαιριών κι στην μελαγχολική μοναξιά των χειμώνων μας.

Τα χωριά μας είναι η ψυχή της πατρίδας μας.  Εκεί που ανασαίνει ελεύθερα η  παράδοση. Εκεί που παραμένουν ακόμη ζωντανά, ανεπιτήδευτα,  τα στοιχεία που συνέθεσαν βήμα, βήμα επί σειρά ετών αυτό που είμαστε, σαν άνθρωποι και σαν λαός. Οι κάτοικοί τους,  είναι ωραίοι άνθρωποι όλοι τους. Πεισματάρηδες και υπερήφανοι, ξεροκέφαλοι και επίμονοι, με ισχυρό τον χαρακτήρα του τόπου τους, μερεύουν ευχάριστα όταν οι νεότεροι εισάγουν «καινοτομίες», στην πεπατημένη της κοινωνίας τους.  Αυτές τις καινοτομίες που χαρακτηρίζονται από τον σεβασμό στον τόπο και τα ήθη του, από γλυκάδα, αυθορμητισμό αλλά και την αύρα της αλλαγής στην σκέψη και στις πράξεις.  Πράξεις  συνεργασίας, ομαδικότητας, εθελοντισμού,  με ζήλο, μεράκι  και αγάπη. Έργα νέων, που ευωδιάζουν φρεσκάδα.  Νέοι που καθαρίζουν  το χωριό, το ομορφαίνουν, που νιώθουν ομάδα. Νέοι που άσχετα με τις όποιες διαφορές ή διχογνωμίες συνεργάζονται κι εργάζονται άκοπα, εθελοντικά για ένα σκοπό κοινής ωφελείας.

Τα «Μουσάτα» ένα από τα πολλά μας χωριά, ομορφαίνει στο χρόνο. Ομορφαίνει  ήρεμα, σταθερά, με διάρκεια. Ομορφαίνει επειδή «οι παλιοί» συντηρούν και θυμίζουν. Ομορφαίνει επειδή κι  οι νέοι ακούν, μαθαίνουν κι εξελίσσονται, Ομορφαίνει κρατώντας αυτά που ενώνουν, αυτά που προσθέτουν, αυτά που δημιούργησαν  τις διάσπαρτες μικρές, φιλόξενες «γειτονιές» για εμάς και τους επισκέπτες μας.

Οι τόποι μας,  είναι εντέλει  οι άνθρωποί τους.

Συγχαρητήρια παιδιά !

Σαμόλη Ευαγγελία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ