Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
33.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αργοστόλι / Νέες αλλαγές που ομορφαίνουν την πόλη και την κάνουν να αισιοδοξεί!

Εικόνα: inkefalonia.gr

Εντυπωσιάζει ο ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος που δημιουργείται με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το άγαλμα του Καββαδία μέχρι το ελικοδρόμιο. Το κομμάτι αυτό της παραλιακής έχει μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά προς το καλύτερο ενώ η αισθητική αναβάθμιση είναι πρόδηλη.

Το έργο αυτό που φέρει την υπογραφή της Δημοτικής Αρχής του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου έρχεται να δέσει αρμονικά με τις αναπλάσεις, τις πεζοδρομήσεις και τις απελευθερώσεις κοινόχρηστων χώρων που είχαν ξεκινήσει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται από τις Δημαρχίες του κ. Καλαφάτη.

Παράλληλα, συμπληρώνει όλες τις υπόλοιπες και πολλές παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα σήμερα, από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε διάφορα σημεία της πόλης όπως στην πλατεία κοντά στο περιβολάκι, την πλατεία μπροστά από την πάλαι ποτέ αγροτική τράπεζα, τις δημιουργίες πεζοδρομίων σε πολλά σημεία της πόλης, τις ασφαλτοστρώσεις, τις πεζοδρομήσεις των κάθετων στενών μεταξύ παραλιακής και λιθοστρώτου καθώς και των νέων παιδικών χαρών που δημιουργούνται σε νέα σημεία.

Μετά την αποπεράτωση των παρεμβάσεων που γίνονται, στο εν λόγω σημείο της Ιωάννου Μεταξά καθώς και στην κεντρική αγορά, το παραλιακό μέτωπο, από το κλειστό γήπεδο Αργοστολίου μέχρι και το Μαϊστράτο, θα έχει περάσει σε μία εντελώς νέα σελίδα της σύγχρονης εποχής του Αργοστολίου.

Παλαιότερα οι επισκέπτες της πόλης μας συναντούσαν άσχημες εικόνες κατά την είσοδό τους σε αυτήν… Αυτό αλλάζει ριζικά σήμερα και, πλέον, αυτό που απομένει είναι να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης στις παρυφές της πόλης, προκειμένου τα οχήματα να μην εισέρχονται προς το κέντρο και η όμορφη εικόνα να συνοδευτεί και από την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των κεντρικών βρόγχων.

Επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση και θέτουμε στη σκέψη των ειδικών την πρόταση του Γιάννη Βαρούχα για εκμετάλλευση του πλάτους των δρόμων Αντώνη Τρίτση, Λ. Βεργωτή και Ρόκκου Βεργωτή, προκειμένου να φιλοξενούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας (προς την ίδια κατεύθυνση που είναι και σήμερα) έτσι ώστε να μην εμφράσσονται οι συμβολές τους με τις οδούς Χοϊδά και Δεβοσέτου και να εξασφαλίζουν μία συνεχής ροή οχημάτων.
Χρειάζεται, ασφαλώς, διαγράμμιση και αυστηρή τήρηση της συνεχούς λειτουργείας τους ως προϋπόθεση.

Το Αργοστόλι είναι μία πόλη με μεγάλη ιστορία και μεγάλες ανακατατάξεις. Τα νέα έργα που υποδέχεται το ομορφαίνουν και το κάνουν να αισιοδοξεί. Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες που είναι υπέρ των δημοσίων ελεύθερων χώρων, υπέρ του περπατήματος-ποδηλασίας και της αναψυχής των πολιτών καθώς και υπέρ της ομορφιάς της πόλης μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ