Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιατί η Ιαπωνία είναι 1η σε μακροζωία με το μικρότερο ποσοστό παχυσαρκίας;

<<Ιαπωνία..η χώρα , που δεν ξέχασε να περπατάει και να τρέφεται σωστά… έρχεται πρώτη σε μακροζωία με το μικρότερο ποσοστό παχυσαρκίας !!!>>

Στην Ιαπωνία δεν υπάρχει κουλτούρα άθλησης. Και είναι πράγματι εκπληκτικό για μια χώρα που έρχεται πρώτη σε μακροζωία και έχει πολύ μικρό ποσοστό παχυσαρκίας. Με ποσοστό παχύσαρκων μόλις 4,3%, το χαμηλότερο μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών με υψηλό εισόδημα, η Ιαπωνία βρίσκεται στην 185η θέση της λίστας του ΠΟΥ (σημειώστε ότι στον ίδιο πίνακα η Ελλάδα κατέχει την 54η θέση με ποσοστό 24,9%).

Στην Ιαπωνία η μετακίνηση γίνεται περπατώντας, οπότε οι περισσότεροι δεν βλέπουν το περπάτημα ως άσκηση.

Οι ενήλικοι Ιάπωνες περπατούν κατά μέσο όρο 6.500 βήματα την ημέρα, με τους ενήλικους άνδρες από 20 έως 50 ετών να κάνουν κατά μέσο όρο 8.000 βήματα την ημέρα, και τις γυναίκες από 20 έως 50 ετών να κάνουν περίπου 7.000 βήματα.Οι περισσότεροι Ιάπωνες ζουν σε πόλεις που ευνοούν την πεζοπορία. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι βολικές, ασφαλείς και οικονομικά προσιτές και λίγα νοικοκυριά διαθέτουν αυτοκίνητα. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν περπατώντας στη δουλειά τους, για ψώνια ή όταν βγαίνουν για δείπνο.

Το περπάτημα είναι μέρος της καθημερινότητας όπως η αναπνοή, μια δραστηριότητα που υιοθετείται από γενιά σε γενιά. Στην πραγματικότητα, το μόνο που απαιτεί η καλή φυσική κατάσταση είναι λίγο περισσότερο περπάτημα! Ας το κάνουμε, λοιπόν, όπως οι Ιάπωνες, προσθέτοντας λίγα βήματα παραπάνω στην καθημερινότητά μας. Είναι τόσο απλό.
πηγή https://www.protagon.gr/…/iapwnes-pws-diatirountai-se…

———————————————————————-

Να επισημάνω επίσης ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν ελάχιστη ζάχαρη σε σχέση με τον Δυτικό κόσμο !! Δυστυχώς ..οι Έλληνες περπατάμε ελάχιστα..και έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη ..Για την παρούσα κατάσταση στην χώρα μας όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης στην διαμόρφωση αυτής της λανθασμένης διατροφικής,φαρμακοκαταχρηστικης, καθιστικής ,και απείθαρχης παιδείας , που όμως ποτέ δεν είναι αργά να την αλλάξουμε !!!Ως γιατρός .. δίνω τον δικό μου αγώνα καθημερινά για την διαμόρφωση μιας διαφορετικής παιδείας των ασθενών μου !!Δρ Θάνος Λουκέρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ