Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έκανα το εμβόλιο

Σάββατο 23 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2021.
Η πολυπόθητη μέρα του εμβολίου για τον covid έφτασε.”Στις 10 η ώρα το πρωί στο Νοσοκομείο” μου είπαν.
Στις 10 παρά τέταρτο ήμουν εκεί.Συμπλήρωσα μια φόρμα επικοινωνίας και σχετικών ιατρικών πληροφοριών, μπήκα στον ειδικό χώρο εμβολιασμού, σήκωσα το μανίκι μου, ένοιωσα ένα ελαφρύ τσιμπηματάκι(κάποια κουνούπια με έχουν βασανίσει περισσότερο) και τέλος.
Έμεινα στον χώρο για 15 λεπτά, μήπως και παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή, καλημέρισα και ευχαρίστησα το ευγενέστατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και έφυγα.Λίγα λεπτά αργότερα έπινα το καφεδάκι μου με φίλους και γνωστούς σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Μια διαδικασία 20 λεπτών συνολικά για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελανιών και έχουν καταταλαιπωρηθεί χιλιάδες πληκτρολόγια παγκοσμίως.
Πολύ φασαρία για το τίποτα.Τίποτα βέβαια τρόπος του λέγειν.Το εμβόλιο δεν είναι “τίποτα”……είναι τα πάντα.
Αυτό περιμέναμε διακαώς, η επιστήμη μας το παρέχει αφειδώς και δυστυχώς πολλοί κάνουν και τους δύσκολους.
Να το κάνω ή να μην τι κάνω?
Μήπως έχει σοβαρές παρενέργειες και πάθω τίποτα?
Μήπως μου αλλάξει το DNA?
Μα γιατί να το κάνω αφού δεν υπάρχει ο ιός?
Αφού θα το κάνουν οι άλλοι προστατεύομαι κι εγώ που δεν θα το κάνω.
Αυτές κι άλλες τόσες “σοβαρότατες” ερωτήσεις ακούω όλες τούτες τις μέρες πανταχώθεν.
Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.Ασυνάρτητες μπαρούφες που εκτοξεύονται από ανενημέρωτα στόματα, χωρίς κανένα φίλτρο επιστημοσύνης.Σαχλαμάρες που διαιωνίζονται κυρίως στα social media από ανθρώπους που οι ιατρικές τους γνώσεις βρίσκονται στο επίπεδο του “κακού σπυριού” και του ξεματιάσματος.Θα αλλάξει, λένε οι φέρελπεις Γιακούμπ του ίντερνετ, το DNA μας.
Επειδή τα καινούργιας τεχνογνωσίας εμβόλια δεν χρησιμοποιούν εξασθενημένα στελέχη για διέγερση της ανοσοποίησης, αλλά m-Rna ο κόσμος καταλαβαίνει άλλα αντί άλλων.Το m-Rna δεν είναι τίποτε άλλο από το μήνυμα παραγωγής μιας απλής πρωτείνης η οποία λειτουργεί αφενός μεν μπλοκάροντας τον υποδοχέα του covid στο κύτταρο αφετέρου διεγείροντας την συνολική ανοσοποίηση για τον ιό.
Στην ουσία και με απλά λόγια το καινούργιο εμβόλιο και προφυλλάσει το κύτταρο από τον ιό και παράγει αντισώματα.Δύο σε ένα δηλαδή.Πως με όλα αυτά αλλάζει και το DNA  δεν το ξέρω……οι Ιπποκράτες του διαδικτύου κάτι θα ξέρουν περρισότερο.
Όσο για τις παρενέργειες πολλές.Τόσες πολλές που το κάνουν άφοβα άνθρωποι έως και 100 ετών.Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε το ειρωνικό μου ύφος.
Κάποιοι προτιμούν να κάνουν πολύπλοκες επεμβάσεις αισθητικής για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εικόνα- και πολύ καλά κάνουν- με χημικές ουσίες αμφιβόλου ιατρικής φερεγγυότητας, χωρίς να ασχολούνται με τέτοια ζέση για τις παρενέργειες τους.Όμορφος/η να γίνω και δεν με νοιάζει εάν πονάω ή πρηστώ ή κάνω πυρετό ή παραμορφωθώ.
Με το εμβόλιο που μας σώζει την ζωή και μας κάνει να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία δυιλήζουμε τον κώνωπα.Τέτοια υποκρισία πιά?
Ευτυχώς όλα τούτα αφορούν μειοψηφίες.
Η συντριπτική πλειοψηφία έχει κατανοήσει την θεμελιώδη ανάγκη του εμβολιασμού και αδημονεί.
Στο κάτω κάτω ο στόχος είναι να αποκτήσει ανοσία το 70% του πληθυσμού.Για το υπόλοιπο 30% που “τα ξέρει όλα” εγώ τουλάχιστον “νίπτω τας χείρας μου” σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος.
Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων του.
Κάντε το εμβόλιο.
Μην ακούτε ανειδίκευτες παραληρηματικές φωνές.
Α…..και παρεμπιπτόντως όχι μόνον δεν έχω καμμία παρενέργεια αλλά ούτε καν με πονάει και το σημείο που εμβολιάστηκα!!

Αναστάσιος Μαρκάτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ