Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δραματικά πλέον τα προβλήματα. Απαιτούμε λύση τώρα. Ο,τιδήποτε άλλο είναι εμπαιγμός .

Το Σωματείο Εργαζομένων για μια ακόμα φορά με λύπη και αγανάκτηση αναγκάζεται  να επανατοποθετηθεί για τα άλυτα και δραματικά πλέον προβλήματα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου.  

Παθολογική κλινική χωρίς μόνιμο Παθολόγο. 

Αναισθησιολογικό τμήμα με μία γιατρό σε μόνιμη εφημέρευση με συνεχόμενα  εντέλλεσθε από το Διοικητή του Νοσοκομείου και με πρόβλημα υγείας να λιποθυμά την ώρα της υπηρεσίας. 

«Πτέρυγα»  covid σχεδόν γεμάτη με ασθενείς με έναν μόνο Πνευμονολόγο. 

Κάνουμε έκκληση στους υπεύθυνους να αντιμετωπιστεί επιτέλους η  τραγική αυτή κατάσταση. 

Το Νοσοκομείο χρειάζεται  κατ’ ελάχιστον τρεις Παθολόγους,  τρεις Αναισθησιολόγους  και δύο Πνευμονολόγους για να λειτουργεί ασφαλώς στις ειδικότητες πρώτης γραμμής. 

Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με διασώστες για να σταματήσουν να μεταφέρονται μέσα σε καρότσες φορτηγών οι ασθενείς. 

Απαιτούμε λύση τώρα. Ο,τιδήποτε άλλο είναι εμπαιγμός .  

Παράλληλα με αφορμή την ματαίωση της διακομιδής διασωληνωμένης ασθενούς με covid λόγω επιβάρυνσης της κατάστασης της και αυξημένης επικινδυνότητας κατά τη μεταφορά, επανερχόμαστε στην αναγκαιότητα λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νησί μας. 

Τέλος όσον  αναφορά σε έγγραφο στο οποίο καλούνται οι Επιμελητές  Α και Β όλων των Ειδικοτήτων του Παθολογικού και του Χειρουργικού Τομέα να συμμετέχουν στη παρακολούθηση των νοσηλευομένων ασθενών της  κλινικής  COVID 19 πραγματοποιώντας επισκέψεις εκ περιτροπής στο εν λόγω τμήμα έχουμε να τονίσουμε τα κάτωθι: 

Η ιατρική επιστήμη ασκείται από επαγγελματίες εξειδικευμένους ιατρούς στα πλαίσια και στα όρια της ειδικότητος τους. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως ένας οφθαλμίατρος, δερματολόγος  ή ορθοπεδικός και μάλιστα μόνο στο βαθμό του Επιμελητή Α και Β μπορεί να περιθάλψει ασθενείς  COVID. 

Παρακαλούμε τους υπογράφοντες του εν λόγω εγγράφου  κ. Μαρτίνη Δημήτριο, Διοικητή και  κ. Παυλάτο Χρήστο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να αποσύρουν άμεσα την αντιδεοντολογική, αντιεπιστημονική και αντιεπαγγελματική εντολή. 

Από την άλλη πλευρά σε σχέση με τον  υγειονομικό εμβολιασμό θέλουμε να παρακινήσουμε και τους λίγους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα και να επανέλθουν στην εργασία τους, τόσο για την προστασία των ίδιων όσο και των ασθενών τους. Υπογραμμίζουμε ότι με αφορμή την αναστολή εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού ανοίγει η ορθάνοικτα κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας, διακαής πόθος όλων των προσφάτων κυβερνήσεων. Σε αυτό είμαστε ολοκληρωτικά αντίθετοι και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια αξιοπρεπή, ποιοτική, δωρεάν δημόσια υγεία.   

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!  

ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-13:00 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/9/2021 ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                        ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ