Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
15.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παρέμβαση Χ. Θεοδωρακάτου για προσωπικό ιατρό: Ο πλησιέστερος προσωπικός γιατρός για έναν που ζει στην Πάστρα βρίσκεται στη Σάμη!

Σαν ιδέα ο θεσμός του προσωπικού ιατρού θα μπορούσε να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στον πολίτη όπως

η διαχείριση χρόνιων νοσημάτων,

υποστήριξη, προσανατολισμό και υπεύθυνη καθοδήγηση των ασθενών μέσα στο σύστημα Υγείας, κατεύθυνση των ασθενών σε άλλους ειδικούς γιατρούς και σε άλλα επίπεδα περίθαλψης, καθώς και σε διαγνωστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών και προσυμπτωματικών ελέγχων.

 Δημιουργία και τήρηση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη κ.α

Όμως στην πράξη υπάρχουν προβλήματα εφαρμογής . Στην Κεφαλονιά με πληθυσμό 34000 κατοίκων έχουν εγγραφεί μόλις έξη γιατροί με την πλειοψηφία των  συμπολιτών μας ηλικίας άνω των πενήντα.

Στην περιοχή του δήμου Αργοστολίου με πληθυσμό 23499 γράφτηκαν στο σύστημα μόλις 2 γιατροί, ένας με χώρο ευθύνης την δημοτική ενότητα Αργοστολίου και ένας για την δημοτική ενότητα Λειβαθούς!

 Με αποτέλεσμα να έχει συμπληρωθεί η λίστα και χιλιάδες συμπολίτες μας να είναι στον αέρα και να ελλοχεύει ο κίνδυνος της ποινής στην αγορά φαρμάκων και διεκπεραίωση διαγνωστικών εξετάσεων. 

Ο πλησιέστερος προσωπικός γιατρός για έναν που ζει στην Πάστρα βρίσκεται στην Σάμη.

Σε περίπτωση που εξαντληθούν και εκεί θα πρέπει να κοιτάξει σε κοντινούς νομούς , στην Ζάκυνθο, στην Ηλεία στην Λευκάδα…

Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού κινδυνεύει να αποτύχει από το ξεκίνημα του. Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά με τη προχειρότητα που λειτουργεί αποδεικνύει πως δεν σέβεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους ιατρούς και τους πολίτες. Ελπίζουμε να διορθωθούν σύντομα τα λάθη στο σχεδιασμό για να μην μείνουν συμπολίτες μας δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Θεοδωρακάτος Χρήστος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται