Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε εφαρμογή πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

“Dentist Pass” 

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

    Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας ενημερώνει το κοινό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή και θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 22/10/2023 το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το γνωστό με την ονομασία “Dentist Pass”.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής κοιλότητας, καθαρισμό- φθορίωση δοντιών και ενημέρωση με χορήγηση οδηγιών στοματικής υγιεινής. Για το σύνολο αυτών των παροχών, παρέχονται από την Κυβέρνηση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης 40 € για το κάθε παιδάκι με τη μορφή άυλης προπληρωμένης πιστωτικής κάρτας, η δε Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει προτείνει στους οδοντιάτρους να παρέχουν ολόκληρο το προληπτικό αυτό πακέτο στην τιμή της παροχής.

    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται από τους ενδιαφερόμενους γονείς  μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του Προγράμματος (Η.Π.Π.), ή μέσω των Κ.Ε.Π. Αναλυτικές οδηγίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας:

https://www.eoo.gr/wp-content/uploads/2023/05/DentistPassDikaiouxon_PREPRESS1.pdf

   Έχει μεγάλη σημασία να ανταποκριθούν οι γονείς και τα παιδιά, ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των χρημάτων που διατίθενται για το πρόγραμμα αυτό. Από την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος τα προκύψουν τα εξής θετικά αποτελέσματα:

   Α) Θα ανακουφιστούν  οι γονείς που παγίως δαπανούν εξ ιδίων πόρων για τον εξαμηνιαίο οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών τους 

   Β) Θα έχουν την ευκαιρία ενός οδοντιατρικού ελέγχου παιδιά που για λόγους οικονομικούς παραμελούν την στοματική τους υγιεινή και εκτίθενται σε κίνδυνο  και

   Γ) Η απορρόφηση των χρημάτων θα χρησιμεύσει ως επιχείρημα για την απαίτηση της επανάληψης του προγράμματος ή και της επέκτασής του σε ευρύτερα πεδία της οδοντιατρικής φροντίδας.

   Οι οδοντίατροι επιδιώκουμε σταθερά την επάνοδο της οδοντιατρικής περίθαλψης – που από την εποχή των μνημονίων επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό – στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Η συγκεκριμένη παροχή με τη μορφή του προληπτικού προγράμματος Dentist Pass, δεν είναι μια κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού δεν είναι μόνιμη, δεν πραγματοποιείται μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και δεν εγγράφεται στον προϋπολογισμό του. 

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας,

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Διονύσιος Γαρμπής

   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νικόλαος Τσιμάρας

Dentist-Pass-αφίσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ