Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
19.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έρχονται αναβάθμιση και μεγάλες αλλαγές στο ΓΝΚ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης | Τι περιλαμβάνει το έργο

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ & ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ»

Συνολικής εκτιμώμενης αξίας 6.451.612,90 ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ενα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του Γ.Ν Κεφαλλονιάς μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας επιλογής αναδόχου του Υπουργείου Υγείας .

Αντικείμενο του Έργου είναι η αναβάθμιση, ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός ορισμένων λειτουργικών τμημάτων και υποδομών (κτιριακών, Η/Μ περιβάλλοντος χώρου κλπ.) στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς συνολικού προϋπολογισμού €6.451.612,90 μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός με ΦΠΑ 24%: € 8.000.000,00) και είναι απο τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που δίνονται απο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για αναβάθμιση δομών υγείας στη χώρα μας .

ΕΙναι ενα εργο που ο βουλευτής του νομού μας κ, Παναγής Καππάτος είχε σε πρώτη προτεραιότητα στην βουλευτική του θητεία την επισκευή και αναβάθμιση. ως έναν απο τους βασικούς αξονες ανάπτυξης των νησιών μας και στις συναντήσεις του στο Υπουργείο υγείας πέτυχε την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανακάμψης και Ανθεκτικότητας και την αύξηση του ποσού της χρηματοδότησης,για την ολική κτιριακή και μηχανολογική αναβάθμιση του Γ.Ν Κεφαλλονιάς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ οι βασικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του ΕΡΓΟΥ

Το εργο περιλαμβάνει τη Δημιουργία χώρου Μαγνητικού Τομογράφου που τόσο ανάγκη έχει το Νοσοκομείο ,

Πλήρης ανακαίνιση 45 wc, παθολογικής ,χειρουργικής,!παιδιατρικής, εξωτερικών ιατρείων, φυσιοθεραπευτηρίου.

Ανακαίνιση της Μαιευτικής κλινικής εμβαδού 440,00 τ.μ.

Συντήρηση – Επισκευή – Ανακαίνιση του κελύφους του Παλαιού Κτιρίου

Εφαρμογή συστήματος θερμοπρόσοψης στο κέλυφος του κτιριακού συνόλου του Κεντρικού Κτιρίου και της Πτέρυγας των Εργαστηρίων .

Έλεγχος και επισκευή όλων των τοιχοποιιών και στοιχείων Φέροντος Οργανισμού για φθορές από σεισμό εσωτερικά και εξωτερικά.

Αποκατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων πλην αυτών που έχουν ήδη αλλαχθεί στα τμήματα Τ.Ε.Π. και Κεντρικής Αποστείρωσης) με τοποθέτηση σύγχρονων διατομών αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες στην ίδια μορφή, χρώμα και θέση με τα υφιστάμενα.

Ανακατασκευή των μονώσεων των δωμάτων του παλαιού Κεντρικού Αποξήλωση των υφισταμένων μονώσεων Κατασκευή νέας μόνωσης περιλαμβανομένης θερμομόνωσης, υγρομόνωσης, ρύσεων, βατής επικάλυψης και αντικατάσταση των υφιστάμενων υδρορροών.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών από τους σεισμούς στο εξωτερικό κέλυφος, τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπρόσοψης στο σύνολο του κελύφους του κτιρίου που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές.

Τα εξωτερικά κουφώματα του κτιρίου τόσο στους αναδιαρρυθμιζόμενους και ανακαινιζόμενους χώρους ή προστιθέμενους χώρους καθώς και στις υπόλοιπες όψεις του κτιρίου θα αντικατασταθούν, με νέα θερμομονωτικά και ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου ιδίου χρώματος με τα υφιστάμενα.

Τα εξωτερικά κουφώματα (υαλοστάσια-εξώθυρες) θα είναι από θερμοδιακοπτόμενης διατομές αλουμινίου ηλεκτροστατικής βαφής (ειδικής αντοχής και πάχους λόγω του θαλασσίου περιβάλλοντος), και θα έχουν την ίδια μορφή με τα υφιστάμενα.

Η μορφή, οι διαστάσεις, η λειτουργία και η κατασκευή των εξωτερικών υαλοστασίων θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις φωτισμού, αερισμού, ηλιασμού, προστασίας (θερμομόνωση, ηχομόνωση), αντοχής και προσαρμογής στο μορφολογικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Σε όλα τα εξωτερικά κουφώματα και υαλοστάσια θα τοποθετηθούν διπλοί υαλοπίνακες για λόγους θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Θα είναι κατασκευασμένοι με το σύστημα διπλής σφράγισης

Τοποθέτηση Θερμοπρόσοψης στο Υφιστάμενο Κτίριο

Στο πλαίσιο της γενικής ανακαίνισης του κελύφους του υφιστάμενου Κτιρίου και της ενεργειακής του αναβάθμισης, προβλέπεται η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στο εξωτερικό περίβλημα των όψεων των δύο πτερύγων. Η θερμοπρόσοψη θα τοποθετηθεί επί των υφιστάμενων όψεων αφού γίνει έλεγχος και πλήρης αποκατάσταση όλων των βλαβών σε τοιχοποιίες και φέροντα οργανισμό από το σεισμό ή άλλες αιτίες. Η θερμοπρόσοψη θα είναι ένα πιστοποιημένο και ολοκληρωμένο σύστημα, θα εξασφαλίζει θερμομόνωση, υγρομόνωση, και πυροπροστασία του κελύφους, και θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες και υλικά μέχρι την τελική στρώση και χρωματισμό των όψεων. Θα προβλεφθεί η αντικατάσταση των ποδιών των εξωτερικών παραθύρων σε συνδυασμό με την αντικατάστασή τους με τα νέα κουφώματα και όλες οι λεπτομέρειες στις απολήξεις των στηθαίων των δωμάτων και ακμές του κτιρίου, ώστε να εγκιβωτίζεται η θερμοπρόσοψη σε όλα τα εμφανή ευαίσθητα σημεία της και να εξασφαλίζεται η στεγανότητα της κατασκευής. Στα σημεία επαφής με τον Περιβάλλοντα Χώρο και το έδαφος θα προβλεφθεί η δημιουργία ζώνης υψηλής στεγάνωσης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 02/10/2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00. και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου μετά την υπογραφή της σύμβασης ορίζεται στους 25 μήνες .

Ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. κ. Δημήτρης Μαρτίνης δήλωσε τα έξης στο Kefaloniastatus.gr και στον Μάκη Λεκατσά για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης και επισκευής του Νοσοκομείου Αργοστολίου:

“Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγειας στα νησιά μας και θέλω να σταθώ στην σημαντική συμβολή του βουλευτή μας κ Καππατου ο οποίος σε συνεργασία του με την πρώην αναπληρώτρια Υπουργό Υγειας κ Μίνα Γκαγκα και την σημερινή Γενική Γραμματέα κυρία Λιλιαν Βιλδιριδη ήταν αυτοί που συνεβαλαν τα μέγιστα στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας με ένα τόσο μεγάλο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης . Θα ήθελα να τονισω την συνδρομή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ Καρβελη , του υπεύθυνου των τεχνικών υπηρεσιών της ΥΠΕ κ Ραγκαβα και της μηχανικου κ Δώρας Γεωργίου χωρις τις συνεχείς και αποτελεσματικες ενεργειες των οποίων δεν θα είχαμε φθάσει μεχρι εδώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο , το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομειου καθως και η διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου είναι καθοριστικοί παράγοντες αυτης της εξέλιξης .

Η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί τεράστια πρόκληση και ευθύνη της διοίκησης .”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ