Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παναγής Καππάτος – Σημαντική μέρα για την υγεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη-Υπεγράφη η σύμβαση για την ριζική ανακαίνιση του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Το νοσοκομείο μας αποκτά με τη σημερινή σύμβαση και με την ολοκλήρωση του έργου την μεγαλύτερη κτιριακή και μηχανολογική αποκατάσταση από την κατασκευή του έως σήμερα.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση& Εκσυγχρονισμός Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας», στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της ΕΕ, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ (6.122.580,68 ευρώ πλέον ΦΠΑ).

Για τα νησιά μας η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την προσπάθεια της προηγούμενης τετραετίας.

Ξεκινήσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση το 2021 από το επίπεδο του 1.500.000 ευρώ, ποσό πουδεν κάλυπτε τις ανάγκες του νοσοκομείου λόγω της διαχρονικής έλλειψηςσυντήρησης και των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός του 2014. Με τη βοήθεια της πρώην αν. Υπουργού Υγείας κας. Μίνας Γκάγκα, της σημερινής  Γ.ΓΥπηρεσιών Υγείας κα. Βίλβιαν Βιλδιρίδη και διαχρονικά όλων των επόμενων Υπουργών αλλά και την καθοριστική εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέραμε τελικά να εξασφαλίσουμε  για την ολοκληρωτική ανακαίνιση το τελικό ποσό των 8.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα οιεργασίες αναβάθμισης, ανακαίνισης, αναδιαρρύθμισης  και εκσυγχρονισμού αφορούν λειτουργικά τμήματα και υποδομές εντός αλλά και εκτός του νοσοκομείου, στον περιβάλλοντα χώρο. 

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την αλλαγή όλων των ειδών υγιεινής, νέες επενδύσεις πλακιδίων, νέα δάπεδα, νέα εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα, την τοποθέτηση νέων ψευδοροφών, τον χρωματισμό όλων των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών, την τοποθέτηση κλιματισμού καθώς και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που εκτείνονται σε όλους τους θαλάμους νοσηλείας, στους διαδρόμους, στους χώρους υγιεινής καθώς επίσης και σε όλους τους βοηθητικούς χώρους. 

Ηαναδιαρρύθμιση πραγματοποιείται στον χώρο της μονάδας τεχνητού νεφρούκαι στην επέκτασή του, στην δημιουργία ΜαγνητικούΤομογράφου σε υφιστάμενο χώρο, στην μετατροπή των δύο ή ενός από τους δύο πρώτους θαλάμους στο (κτίριο Α΄) σε θαλάμους νοσηλείας στη χειρουργική κλινική, και στην ανακαίνιση της Μαιευτικής κλινικής συνολικού εμβαδού 440 τ.μ.Ακόμη, προστίθεται και η πλήρης ανακαίνιση 45 WC, της παθολογικής, της χειρουργικής και της παιδιατρικής κλινικής, των εξωτερικών ιατρείων, και του φυσικοθεραπευτηρίου.

Επιπλέον, στις εργασίες περιλαμβάνεται και η εφαρμογή  θερμοπρόσοψηςστο κέλυφος του κτιριακού συνόλου του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου αλλά και της πτέρυγας των εργαστηρίων. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν πολύ σωστά, πολύ μεθοδικά από την πρώτη μέρα της χρηματοδότησης μέχρι την σημερινή ημέρα των υπογραφών με την ανάδοχο εταιρεία «RESSOLIS»

Θερμές ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όλους τους αρμόδιους διαχρονικά Υπουργούςγια τη συνεχή συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαρτίνη για την καθημερινή του προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείαςκαι το ΤΑΙΠΕΔγια να φτάσουμε στη σημερινή σύμβαση.  Ακόμη, θερμές ευχαριστίες στην αν. Διοικήτρια του νοσοκομείου κα. Ζωή Μοσχονά, στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και ιδιαίτερα στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ κ. Θανάση Αυγερινό, καθώς και στις τεχνικές υπηρεσίες που εργάστηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την αν. Υπουργόκα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον  Υφυπουργό κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, την Γ.Γ Υπηρεσιών Υγείας κα. Βίβιαν Βιλδιρίδη και την Γ.Γ Δημόσιας Υγείας κα. Φωφώ Καλύβα καθώς και τον Διοκητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέληγια την σημαντική συμβολή τους στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Ακόμη, ό,τι καταφέραμε το οφείλουμε κυρίως στο Κληροδότημα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την κα. Καλυψώ Νομικού. Σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια ανέλαβε να ολοκληρώσει και να συντάξει την προμελέτη για να μπορέσει το έργο του νοσοκομείου να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι λόγω της δωρεάς για την ανακατασκευή του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που ολοκληρώθηκε πέρυσι, είχαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματακαθώςοι αντίστοιχες εργασίες στα άλλα νοσοκομεία της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο κατασκευή νέων ΤΕΠ.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης εργάζομαι από την πρώτη στιγμή της θητείας μου για την αναβάθμιση του τομέα της υγείας του τόπου μας που τόσο πολύ χτυπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Με σημαντικές παρεμβάσεις όπως η σημερινή και αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους προχωράμε στην υλοποίηση του μεγαλύτερου εγχειρήματος των τελευταίων 35 ετών στον τομέα της υγείας των νησιών μας, ούτως ώστε να απολαμβάνουμε όλοι εμείς αλλά και οι επισκέπτες μας ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.  

Βήμα βήμα όπως φτάσαμε μέχρι εδώ, με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς, για τους εργαζόμενους για ένα καλύτερο ΕΣΥ που αξίζει στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ