Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025
12.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γερ. Δαναλάτος / Μικρός λαός και πολεμά…

Μικρός λαός και πολεμά…

Γράφει ο Ρίτσος:

“Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι.

Κάτω απ’ τη γλώσσα του κρατεί τους βόγκους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί ραγίζουν τα λιθάρια”.

Δεκαπέντε μήνες -και πολλά χρόνια πριν- σφαγής και κυριολεκτικά γενοκτονίας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στη μαρτυρική Παλαιστίνη.

Ένας πόλεμος σε όλα τα επίπεδα που συνιστά ξεκάθαρα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αφού χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα όπλα, τα στρατιωτικά, της πείνας, της δίψας, των βομβαρδισμών σε σχολεία, σε νοσοκομεία, σε καταυλισμούς.

Σκότωσαν ανηλεώς παιδιά, νεογέννητα, μάνες, ανθρώπους απροστάτευτους κάθε ηλικίας. Τραυμάτισαν σώματα για όλη την υπόλοιπη ζωή τους και άφησαν ανθρώπους χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, χωρίς πρόσωπο, αλλά κυρίως τραυμάτισαν θανάσιμα, ψυχές.

Μαζί με τους φυσικούς αυτουργούς, εξίσου εγκληματίες είναι και η «πολιτισμένη» Δύση των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ που όπλισαν και οπλίζουν το χέρι του δολοφόνου, μετρώντας συμφέροντα.

Ο ΟΗΕ και το «διεθνές δίκαιο» τους, μόνο ως ανέκδοτα μπορούν να ακουστούν.

Αυτός ο μικρός σε πληθυσμό, αλλά μεγάλος σε ανάστημα λαός της Παλαιστίνης, δεν υποτάχθηκε, δεν σήκωσε λευκή σημαία. Και τελικά οι δολοφόνοι, κάθισαν και συνομίλησαν για την εκεχειρία με τους «τρομοκράτες», δηλαδή με αυτόν τον λαό. Όσο και αν η εκεχειρία είναι εύθραυστη, όσο και αν οι συνθήκες που γέννησαν τη σφαγή είναι παρούσες και άθικτες, μας έδωσε ένα μεγάλο μάθημα. Αυτό της μη υποταγής.

Ένας λαός 2,4 εκατομμυρίων ψυχών με καμμιά τριανταριά χιλιάδες μαχητές, νίκησαν, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο μπροστά στην καταστροφή που έχουν υποστεί.

Εμείς αλλά και όλοι οι λαοί, όσοι από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε με την πραγματικά σωστή πλευρά της Ιστορίας, οφείλουμε στα παιδάκια εκείνα της Παλαιστίνης που δεν πρόλαβαν να ζήσουν, να μην ξεχάσουμε και να ρίξουμε στον απόπατο της Ιστορίας τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που έχουν στα χέρια τους το αίμα τους.

Η ειρήνη και τα αληθινά συμφέροντα των λαών, καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με αυτούς που δολοφονούν και την ειρήνη και τους λαούς.

Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά της.

Γερ. Δαναλάτος
Ιανουάριος 2025

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ