Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γεράσιμος Λιγνός: Έιμαστε όλοι μας πολεμιστές

Ο παραολυμπιονίκης Γεράσιμος Λιγνός στο Τhessgoal, μας μίλησε για τις διακρίσεις του, για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του, και το τέλος της συνέντευξης αξίζει να διαβάσετε τι είπε για τον αδικοχαμένο Άλκη.

Από ποια ηλικία και μετά μπήκε η κολύμβηση στη ζωή σου?

-Η κολύμβηση μπήκε από πολύ νωρίς στην ζωή μου καθώς η μητέρα και προπονήτρια μου με έβαλε από μωρό στο χώρο αυτόν!

Τι είναι η κολύμβηση για σένα?
  • Η κολύμβηση για μένα είναι αγάπη αυτή η λέξη είναι η σωστή για το πως νιώθω εγώ με την κολύμβηση
Ποια είναι η μέχρι τώρα μεγαλύτερη σου διάκριση και γιατί?
  • Η μεγαλύτερη διάκριση μέχρι τώρα είναι η 6η θέση στους παραολυμπιακούς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν μοναδική στιγμή μπροστά σε 20.000 θεατές στο μεγαλύτερο αγώνα της Ζωής μου!
Αν έκανες τα όνειρά σου πραγματικότητα μέσα από την κολύμβηση?
  • Φυσικά κάθε μου όνειρο έχει πραγματοποιηθεί μέσα από την κολύμβηση . Έχω καταφέρει να δω απίστευτα μέρη του κόσμοι και να ανταγωνιστώ τους καλυτέρους αθλητές του κόσμου! Είμαι ευτυχισμένος!
ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι από δω και πέρα
  • Για μένα οι στόχοι έχουν αλλάξει πλέον έχω δώσει έμφαση στο τρίαθλο με τον οδηγό μου Γρήγορη Σουβατζόγλου οπού έχουμε σαν στόχο να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Αμπού Ντάμπι τον Νοέμβριο και στο βάθος παραολυμπιακοί αγώνες 2024 Παρίσι
Πόσο εύκολο είναι για ένα άτομο με αναπηρία να μπαίνει στην πισίνα και να κάνει πρωταθλητισμό, και να σηκώνει μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ολυμπιάδες?
  • Κοιτά για τα άτομα με αναπηρία είναι δύσκολα γενικά τα πράγματα, δυσκολεύονται ακόμα και για απλά καθημερινά πράγματα ποσό μάλλον για τον πρωταθλητισμό. Πάρο όλα αυτά πιστεύω ότι είμαστε όλοι μας πολεμιστές και στο τέλος σηκώνουμε περήφανα την ελληνική σημαία!
Πόσο κοντά βρίσκεται η πολιτεία σε εσένα, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές, ώστε να γίνει καλύτερη και εύκολη ζωή σας στις πισίνες?
  • Είναι ένα δύσκολο θέμα αυτή η κοινωνία δεν παρέχει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία για να μπορούν να αθλούνται, δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση! Ζητάτε απλά πράγματα όλοι μας και δυστυχώς δεν γίνονται ούτε αυτά..
Τι θα έλεγες στις αρμόδιες αρχές ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή σας στην πόλη και ειδικότερα στους χώρους που κινείστε?
  • Θα τους πρότεινα να μπουν μια μέρα στην θέση μας να βγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν λεφτά στην τσέπη να φτάσουν στο χώρο άθλησης και να βλέπουν εκεί υποδομές σε άθλια κατάσταση. Βέβαια οφείλω να παραδεχθώ  ότι γίνονται βήματα προόδου σε αρκετά κολυμβητήρια! θα το ξαναπώ ζητάμε βασική πράγματα!
 Για τον Αλκη…
  • Κλείνοντας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Άλκη! Ως αθλητής και υποστηρικτής μιας ομάδας θα ήθελα να εκφράσω την ντροπή που νιώθω αλλά και την θλίψη μου για αυτό το σκηνικό. Ας είναι αυτό το τελευταίο περιστατικό.

Από Σάββα Κωνσταντινίδη

ΠΗΓΗΤhessgoal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ