Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με τα μάτια της Νέλλης. της Ειρήνης Τζαννάτου

Ούτε χάδια θέλω, ούτε γλυκές κουβέντες! Δε θα με τουμπάρεις με κόλπα! Αυτός πρέπει να φύγει !

Τόσα χρόνια ζούμε μαζί και ποτέ δεν ήμουνα τόσο δυσαρεστημένη! Πάντα η σχέση μας ήταν ευχάριστη, ανάλαφρη, παιχνιδιάρικη θα έλεγα. Γιατί δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή να λείπει η αγάπη, ο σεβασμός και η αποκλειστική θέση που, όπως είναι φυσικό, κρατάω στην καρδιά σου. Και δεν μπορείς να αρνηθείς ότι μόνο εγώ ανέχομαι με απίστευτη υπομονή κάθε σου εκνευρισμό, απογοήτευση ή μεγάλη θλίψη. Κανείς άλλος δεν είναι έτοιμος να στα συγχωρέσει όλα αμέσως. Κανείς δε σε κοιτάζει με τέτοια αφοσίωση και κανείς δε σε περιμένει να γυρίσεις στο σπίτι μας με τέτοια λαχτάρα. Και άλλοι βέβαια σε αγαπούν, ενδιαφέρονται για σένα, αλλά όπως εγώ… Τι να σου πρωτοθυμήσω! Τις ατελείωτες βόλτες που έχουμε κάνει μαζί, καλοκαίρι ή χειμώνα, μέρα ή βράδυ, με βροχή ή με ήλιο; Τα παιχνίδια στην αυλή μας και στις παραλίες; Τα ήσυχα βράδια μέσα στο σπίτι, με τη γαλήνη και την ηρεμία που έλεγες πως σου χαρίζει η παρουσία μου;

Το ξέρω πως είσαι λίγο ιδιαίτερος. Είσαι αγαπησιάρης και λες γλυκόλογα, θέλεις να είμαστε μαζί, με φροντίζεις σα βασίλισσα… Αλλά έχεις και ξεσπάσματα οργής από το πουθενά, με απαιτήσεις μεγάλες για τα πράγματά σου, που δε σου αρέσει να στα πειράζουν και με απίθανες αλλαγές στη διάθεση σου, ανεξήγητες για μένα. Ούτε να θυμάμαι δε θέλω τις φωνές για τις «αγαπημένες» σου παντόφλες, για τα παλιολούλουδα της αυλής, και άλλα τέτοια! Παρόλα αυτά, ποτέ δεν αρνήθηκα να είμαι κοντά σου όταν μου το ζητούσες και φώναζες «έλα εδώ κορίτσι μου»!

Νομίζω πως σου το έχουν πει πολλές φορές, πως είσαι τυχερός που με έχεις, γιατί είμαι τόσο καλή και αξιαγάπητη! Άλλωστε, πέρα από το χάρισμά  μου να κερδίζω τους ανθρώπους, έχω και κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες. Ακούω την αγάπη τη δική σου ή των άλλων, διαισθάνομαι τα νεύρα τα δικά σου ή των άλλων, μυρίζω την κακία της θείας σου της Ειρήνης… Ακόμα και την καταιγίδα που πλησιάζει!  Καταλαβαίνω πρώτη απ’ όλους κάθε αλλαγή του καιρού και της διάθεσής σου, αλλά και κάθε ανεπιθύμητο που πλησιάζει το σπίτι μας. Και εκτός από όλα αυτά είμαι πολύ έξυπνη! Εσύ ο ίδιος το λες κάθε φορά που πας να με ξεγελάσεις και προσπαθείς να βάλεις αηδιαστικά χάπια στο φαγητό μου. Ούτε με πιάνεις εύκολα για να με πλύνεις! Έχω τρόπους εγώ να ξεγλιστράω! Άσε που όταν πάμε βόλτα, σου ξεφεύγω και μπαίνω σε ξένες αυλές ή τρώω λιχουδιές που βρίσκω κάτω από τους κάδους των σκουπιδιών! Ξέρω ποια είμαι και τι αξία έχω! Το έχει πει και ο γιατρός μας. Είμαι η Νέλλη, ένα έξυπνο Λαμπραντόρ και μάλιστα Ημίαιαμο! Μάλιστα κύριε ΗΜΙΑΙΜΟ!  

 Κοίτα με λοιπόν καλά στα μάτια :

 Ο γάτος δε θα μείνει λεπτό παραπάνω στο σπίτι μας!

Ειρήνη Τζαννάτου

Για την παγκόσμια ημέρα των ζώων (4 Οκτωβρίου). Αφιερωμένο στη Μαρίνα Μασάδο, στη Τζόυς Μπρούκμαν και σε όλα τα φιλαράκια – σκύλους και γάτες – που φροντίζουν με τόση αγάπη στο ARK.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ