Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προ των ευθυνών του θέτει το Δήμαρχο Αργοστολίου το Κόμμα για τα ζώα

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αγαπητέ μας κ. Μιχαλάτο

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ως ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα πως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 διοργανώθηκε με άδειά σας συναυλία (!) σε χώρο που αποτελεί βιότοπο πολλών ειδών άγριας ζωής, στη Λίμνη Κουτάβου, στην επικράτεια του Δήμου σας.

Ήδη μαθαίνουμε πως η εμπειρία αποδείχθηκε καταστροφική. Χρησιμοποιήθηκε γεννήτρια για τη χρήση ρεύματος (!) καταστράφηκαν φωλιές, εξαφανίστηκαν ζώα και βρέθηκαν υπολείμματα διαμελισμένης πάπιας (!!). Γνωρίζετε φυσικά, αγαπητέ κ. Δήμαρχε, πως στον Κούταβο διαβιούν 280 χελώνες, στην πλειοψηφία τους Caretta-Caretta, ένα είδος που προστατεύεται αυστηρά, που η απειλή του επισύρει βαρύτατες ποινές και πρόστιμα, ιδίως σε περίοδο ωοτοκίας!

Μετά από αυτή την δυσάρεστη εμπειρία, θεωρούμε δεδομένο πως εσείς θα αναλάβετε, όπως έχετε υποχρέωση, την ευθύνη να μην διοργανωθούν ποτέ ξανά οχλούσες δραστηριότητες στον Κούταβο, αυτό το σπουδαίο άσυλο άγριας ζωής που έχετε την τύχη να φιλοξενείτε στον Δήμο σας και οπωσδήποτε όχι την Τρίτη 10 Αυγούστου, η συναυλία μουσικού συγκρότηματος «πλήρες οργάνων»  (!)

Σε κάθε περίπτωση σας δηλώνουμε πως το Κόμμα μας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να προστατευτεί ο Κούταβος. Φυσικά θα ενημερώσουμε τα είκοσι αδελφικά μας κόμματα, και δι’ αυτών τη διεθνή κοινή γνώμη, που ενδιαφέρεται να γνωρίζει αν το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά παραμένουν δέσμια μιας παρωχημένης αντίληψης που θεωρεί τα ζώα και την άγρια ζωή «εμπόδιο» στις ανθρώπινες επιθυμίες, ή αν αντίθετα είναι στραμμένοι προς το μέλλον, που αντιλαμβάνεται πως η αρμονική συνύπαρξη ζώων, φύσης και ανθρώπων είναι η μόνη ρεαλιστική μας προοπτική.

Με τιμή

Για το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα
Νίκος Ράπτης
Μέλος Συντονιστικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ