Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς ζητά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αργοστολίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

Ο κυνηγετικός σύλλογος Αργοστολίου θέλοντας να τοποθετηθεί αλλά και να δείξει ότι δεν συμφωνεί με το νέο νομοσχέδιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ”, ανακοινώνει τα παρακάτω:

Παρόλες τις αντιδράσεις το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. με αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ με επιφύλαξη ψήφησαν οι βουλευτές του Μέρα 25.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις», περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων για την ευζωία ζώων συντροφιάς, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τόσο για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, όσο για τους δήμους και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Πριν την πλειοψηφική ψηφοφορία, την γνώμη τους επί του νομοσχεδίου είχαν εκφράσει εκπρόσωποι την τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων, κυνηγετικών οργανώσεων και ζωοφιλικών οργανώσεων. Καθώς επίσης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος «η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η νομοθετική ρύθμιση έχει ένα γραφειοκρατικό, τιμωρητικο και εισπρακτικό χαρακτήρα. Ειδικότερα για την διάταξη που αφορά στην στείρωση η εναλλακτικά την κατάθεση DNA των ζώων είπε ότι το κόστος είναι δυσβάσταχτο και ζήτησε την εξαίρεση της υποχρέωσης για τους κυνηγετικούς σκύλους οι οποίοι είναι σκύλοι εργασίας.» Επίσης αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά του Συνηγόρου του Πολίτη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικων Υπαλλήλων, από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Όλες αυτές οι παραπάνω επιστημονικές υπηρεσίες, φιλοζωικές και κυνηγετικές οργανώσεις  όλες υιοθέτησαν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μοιράζει κονδύλια δεξιά και αριστερά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, προσπερνώντας δε τους επιστημονικούς φορείς και τους οικονομικά πληττόμενους, με μόνους κερδισμένους ορισμένους κύκλους επιχειρηματικών συμφερόντων και ΜΚΟ.

Βεβαία για ότι συμβαίνει στους κυνηγούς ίσως να φταίνε και οι μειωμένες αντιδράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων και των διοικούντων αυτών. Ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο δυναμικές χωρίς όμως αυτό να δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να παραγκωνίζει, να αδιαφορεί, να υποτιμά, να εξαθλιώνει οικονομικά, να αναγκάζει – γιατί αυτό θα γίνει κάποια στιγμή – να έρθουν σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Θα θέλαμε δε να σας υπογραμμίσουμε ότι:

Η πραγματική υπεράσπιση των ζώων, επαφίεται στην ευαισθησία, το τρόπο συμπεριφοράς και την παιδεία των ανθρώπων.

Εμείς οφείλουμε να διασφαλίζουμε ότι η φροντίδα τους θα είναι συστηματική και ποιοτική με ορθή εποπτεία από αρμοδίους δημόσιους φορείς.

Καταλήγοντας ο Κ.Σ. Αργοστολίου σας τονίζει ότι το ψηφισμένο νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει όλα τα παραπάνω. Για αυτό το λογο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ομόφωνα καθώς και όλα τα μέλη του ζητούμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου. Σας κάνουμε δε γνωστό ότι θα είστε υπόλογοι για τον πόνο, την ταλαιπωρία  και την οικονομική εξαθλίωση που θα επιφέρει η συνέχιση αυτού του νομοσχεδίου στους Έλληνες κυνηγούς.

Τελειώνοντας την επιστολή-διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Αργοστολίου θα θέλαμε να καταγράψουμε την όλη πολεμική στάση των κυβερνώντων, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, απέναντι στους κυνηγούς.

Κάθε επιπλέον απόφαση σας είναι και ένα επιπλέον οικονομικό, συστηματικό, απαγορευτικό και πάνω απ’όλα ένα ακόμη πλήγμα εναντία στην κυνηγετική οικογένεια.

Δ.Σ.

Πρόεδρος: Κασσιανος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Πανταζατος Αναστάσιος

Γενικός Γραμματέας: Μπαλδος Διονύσιος

Κοσμήτορας: Σπυρατος Γεράσιμος

Μέλος: Κομητοπουλος Διονύσιος

Μέλος: Σταματατος Ανδρέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ