Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τι μαθαίνουμε στα παιδιά μας σε αυτά τα άτυπα τσιμπούσια της Τσικνοπέμπτης;

Δελτίο τύπου για την Τσικνοπέμπτη στα σχολεία

Κυρία Υπουργέ,

Εδώ και μερικά χρόνια, έχει επικρατήσει στα σχολεία μας μία αντιπαιδαγωγική συνήθεια, που θεωρούμε πως έχετε πολιτική ευθύνη να σταματήσει.

Ορισμένοι γονείς και μερίδα εκπαιδευτικών, οργανώνουν την «Τσικνοπέμπτη» στα σχολεία «εκδηλώσεις» που τα μετατρέπουν σε πελώριες ψησταριές. Το πρόγραμμα διδασκαλίας καταργείται de facto, οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε ψήστες ή πανηγυρτζήδες, εκατοντάδες χιλιάδες σουβλάκια και άλλα ανάλογης ποιότητας φαγητά εισβάλλουν (με το αζημίωτο) στον χώρο του σχολείου, τα παιδιά μας μετατρέπονται σε ακούσιους συνδαιτημόνες σε ένα όργιο κρεατοφαγίας.

Αυτές οι εκδηλώσεις καλύπτονται με το… επιχείρημα πως «δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν γίνει μάθημα μια μέρα». Το πρόβλημα όμως είναι ότι μάθημα γίνεται -και μάλιστα είναι ό,τι χειρότερο μπορούν να διδαχθούν τα παιδιά μας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αξίες, στάσεις και συμπεριφορές δεν διαμορφώνονται μόνο με το τυπικό μάθημα. Μάλιστα, τέτοιες «εορταστικές» και άτυπες εκδηλώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο αποπτελεσματικές στη διαμόρφωση αξιών ζωής, από πολλές ώρες διδασκαλίας.

Τι μαθαίνουμε όμως στα παιδιά μας σε αυτά τα άτυπα τσιμπούσια της Τσικνοπέμπτης;

Ta μαθαίνουμε πως η αφθονία, η χαρά, η γιορτή συνδέονται με την ξέφρενη κρεατοφαγία, τα σουβλάκια και τα… παϊδάκια, τα αναψυκτικά και τα σκουπιδοφαγητά, Πως τα ζώα είναι για να τα τρώμε. Πως καλό φαγητό είναι το πολύ φαγητό, ξεκινώντας, ει δυνατό, από τις πρωινές ώρες!

Αγαπητή κ. Υπουργέ,

Τα σημερινά «πρωτάκια» θα έχουν την ηλικία σας το 2060. Ξέρουμε όλοι ότι έως τότε η κτηνοτροφία και η κρεατοφαγία δεν μπορεί να ανήκουν στον κόσμο τους. Ήδη σήμερα, είναι απομεινάρια από το παρελθόν, όπως κι αν το δει κανείς, περιβαλλοντικά, κλιματικά, υγειονομικά, ηθικά. Με το να σέρνουμε τα παιδιά μας, στον χώρο μάλιστα του δημόσιου σχολείου, σε υποχρεωτικές σπονδές στην κοιλιοδουλεία, στην σπατάλη, στην περιφρόνηση της ζωής των άλλων ζώων, τα καθηλώνουμε σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να είναι ο δικός τους. Αντί να τα προετοιμάζουμε για τη ζωή τους, τα καθηλώνουμε σε ένα αποκρουστικό κλίμα που ανήκει ριζικά στο παρελθόν. Αυτή η λιποταξία του εκπαιδευτικού κόσμου, τον οποίο εσείς καθοδηγείτε, πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Κόμμα για τα ζώα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ