Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
16.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιωάννης Κοσμάτος: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΠΠΗΛΑΤΕΣ ΑΜΑΞΕΣ

 ΠΡΟΣ

Κον. Δήμαρχον Αργοστολίου
Κοιν.
1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2. Επικεφαλήςς των παρατάξεων στο Δ.Σ
3. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας  Αργοστολίου

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία πληροφορηθήκαμε την επικείμενη αδειοδότηση της χρήσης ιππήλατων αμαξών στους δρόμους της πόλης μας.

Σε μια εποχή που υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή και αντίδραση για την τουριστική εκμετάλλευση αλόγων και άλλων ζώων στην Ελλάδα  ζητάμε από τη κοινότητα Αργοστολίου, το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προβούν στην αδειοδότηση τέτοιων ‘επιχειρηματικών πρακτικών’ όπου τα ζώα εργαλειοποιούνται, υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία οι οποίες μάλιστα συχνά οδηγούν στη κατάρρευση τους στη μέση του δρόμου. Αξίζει να αναφέρουμε  το παράδειγμα του Μητροπολιτικού Δήμου της Ρώμης ο οποίος απαγορεύει τη χρήση ζωήλατων αμαξών για να μη προκαλείται άσκοπη ταλαιπωρία και κακοποίηση στα ζώα.

Επίπλέον, στην πόλη μας με άλυτο το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα , τους ακατάλληλους δρόμους και τις υψηλές θερμοκρασίες δεν μιλάμε πλέον απλώς για  ταλαιπωρία  αλλά για κακοποίηση των ζώων. Φανταστείτε τα ζώα να κινούνται με το επιπρόσθετο βάρος ανάμεσα σε αυτοκίνητα , να εισπνέουν τα καυσαέρια, να κινδυνεύουν να τραυματιστούν  και να υφίστανται τις θερμοκρασίες καύσωνα , τη πυρωμένη άσφαλτο,  συνθήκες που συχνά ζούμε στους καλοκαιρινούς μήνες.

Ως Κόμμα για τα Ζώα τη Φύση και τον Άνθρωπο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις απαρχαιωμένες πρακτικές που δεν αποτελούν πρόοδο αλλά οπισθοδρόμηση, πλήγμα στο πολιτισμό  και στην ηθική. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συμπολίτες μας με την  ευαισθησία τους για τα ζώα δεν θα επιτρέψουν τέτοιες ενέργειες. Επίσης, οι επισκέπτες του νησιού μας θα νιώσουν δυσφορία για αυτή την εικόνα που θα συναντήσουν. Αυτοί μάλιστα έχουν αντιδράσει δυναμικά σε άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρούνται αυτές οι ενέργειες.

Καλούμε το Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, και όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν με γνώμονα την ευζωία και τη προστασία των ζώων.

Τέλος, επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε τα λόγια του Μίλαν Κούντερα στο μεγαλοφυές δημιούργημα του “Η αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι”. «Hαληθινή καλοσύνη του άνθρωπου δεν μπορεί να εκδηλωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνον απέναντι σε αυτούς που δεν εκφράζουν καμία δύναμη. Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας είναι οι σχέσεις μας με αυτούς που είναι στο έλεός μας: τα ζώα. Κι εδώ είναι που τοποθετείται η μεγαλύτερη αποτυχία του ανθρώπου, μια βασική καταστροφή από την οποία απορρέουν όλες οι υπόλοιπες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ