Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
23 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διοικητήριο / Ευρεία σύσκεψη για τα άλογα του Αίνου

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Ευστάθιου-Σωτήριου Κουρή στο Διοικητήριο της ΠΕ Κεφαλονιάς με θέμα την διαχείριση των «Άγριων Αλόγων του ΑΙΝΟΥ» .

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Σπυρίδων Ιωάννου, η Σύμβουλος του ΓΓ Περιβάλλοντος κα. Καλομοίρα Αγαπητού, η Αναπληρώτρια Γενική Δ/ντρια Δ/νσης Τουρισμού, Παραγωγής & Ανάπτυξης  της ΠΙΝ κα. Ι. Πολίτη, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Κεφαλονιάς κ. Χριστόφορος Βαβάσης , η Δ/ντρια  Δασών Ν. Κεφαλληνίας κα. Άννα Λύτρα , εκ μέρους του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ παράρτημα Αργοστολίου ο κ Μιχάλης Ξανθάκης και ο κ. Μινέτος Διονύσιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Κωνσταντάτος Διονύσιος, και οι πρόεδροι των κοινοτήτων των περιοχών Σκάλας κ. Γιώργος Τραυλός, Βαλεριάνου κ. Γεράσιμος Πετράτος, Μαυράτων κ. Νικάτος Νικος, Χιονάτων κ. Δημήτρης Κουτροκόης, Μαρκόπουλο  κ .Νίκος Ανδρεάτος , Πάστρας κ. Άγγελος Κουσούμβρης, Πόρου κ. Οδυσσέας Γαλιατσάτος και η Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα. Σοφία Γαρμπή .

Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του Καθηγητού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριου Μπακαλούδη της έρευνας για τα Άλογα του Αίνου και της διαβούλευσης με τους φορείς της περιοχής ώστε να διαμορφωθούν τα τελικά συμπεράσματα του για την διαχείριση των αλόγων που θα παραδωθούν τα τέλη Απριλίου 2024 .

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του  καθηγητή έγινε μία συνοπτική παρουσίαση των παραδοτέων μελετών, καταγραφής του πληθυσμού των αλόγων, των διατροφικών τους συνηθειών και χαρακτηριστικών τους. Ακολούθως έλαβαν τον λόγο οι παριστάμενοι φορείς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα διαχείρισης των αλόγων και τονίστηκε κατά κόρων οι καταστροφές των ζώων στις καλλιέργειες αλλά και η επικινδυνότητα τους.        Όλοι δήλωσαν ότι διατίθενται να βοηθήσουν στην προσπάθεια διαχείρισης των αλόγων, τόσο για την προστασία των ζώων όσο και των ανθρώπων και των περιουσιών τους.

Αναλύθηκε το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει για το θέμα και ο τρόπος που τα Άλογα θα μεταφερθούν στο φυσικό τους χώρο .

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ καθηγητή στα τελικά συμπεράσματα της μελέτης να προτείνει μέτρα συγκεκριμένα και κοστολογημένα ώστε ο φορέας που θα αναλάβει την διαχείρισή τους να προχωρήσει άμεσα στην σωστή αντιμετώπισή τους και για την προστασίας τους  αλλά και την προστασία των κατοίκων της περιοχής του Ελείου-Πρόννων  και των περιουσιών τους.

                                                 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ