Κυριακή 28 Απριλίου 2024
17.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για τον τραυματισμό του στελέχους απ’ την πτώση της πύλης

Με αφορμή τον τραυματισμό συναδέλφου μας χθες από πτώση της κεντρικής πύλης στο λιμάνι του Αργοστολίου, η οποία από καθαρή τύχη δεν απέβει μοιραία, ως Ένωση του Προσωπικού Λ.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την διαχρονική παραμέληση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο νησί μας και ιδιαίτερα στο Αργοστόλι, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και το εν λόγω ατύχημα.

Διαρκές αίτημα προς τους αρμοδίους, τόσο της Ένωσης μας με ενημερωτικά υπομνήματα, όσο και όλων των Λιμεναρχών με υπηρεσιακά έγγραφα, είναι η αναβάθμιση των Λιμενικών εγκαταστάσεων.

Πολλάκις έχει επισημανθεί ότι το κτίριο που στεγάζεται το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς καθώς και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του λιμένα έχουν κατασκευαστεί την δεκαετία του 1960 και λόγω της ηλικίας τους και της γειτνίασης τους με τη θάλασσα έχουν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης. Οι σεισμοί του 2014 επιδείνωσαν την κατάσταση και έκτοται το πρόβλημα μπαλώνεται μόνο με αποσπασματικές συντηρήσεις. Δεν χρειάζεται πλεόν να είναι κάποιος ειδικός για να δει ότι τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον λιμένα Αργοστολίου αποτελούν μια παραφωνία που υποβαθμίζουν ολόκληρη την εικόνα της πόλης μας.

Ζητάμε το ατύχημα αυτό να αποτελέσει το έναυσμα για μία ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση του προβλήματος των εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών Λιμένα Αργοστολίου (Λιμεναρχείο, επιβατικός σταθμός, Λιμενικό Ταμείο, Τελωνείο , ΕΟΤ).

Πρόταση μας είναι, μέσω της προκήρυξης ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και την ασφάλεια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο που θα εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον και θα αναδεικνύουν την πόλη του Αργοστολίου.

Εκ του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Σταματελάτος Σπυρίδων

Η Γραμματεάς Γαλάνη Ελένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ