Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
19.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τον θεσμό της υιοθεσίας στηρίζει ενεργά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ,
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
27-07-2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο υποψήφιων θετών γονέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 Ιουνίου – 22 Ιουλίου 2020, το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο Υποψήφιων Θετών Γονέων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με στόχο την υποστήριξή τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής των παιδιών στη σύγχρονη εποχή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Ν.4538/2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υιοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, η εγγραφή των υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων που πληρούν τις προϋποθέσεις στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων θετών/Ανάδοχων Γονέων. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής προαπαιτούμενη είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης- εκπαίδευσης των υποψήφιων αναδόχων/ θετών γονέων, όπως έχει ορισθεί στην 4489/11.10.2019 Υπουργική Απόφαση. Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι οι καθ’ ύλην  αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας για την καταλληλότητα των Υποψήφιων Θετών Γονέων και την πραγματοποίηση της εκπαίδευσής τους  σε επίπεδο Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που ξεκίνησαν διαδικτυακά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να ολοκληρωθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα η διαδικασία της τοποθέτησης των παιδιών που χρήζουν προστασίας σε θετές οικογένειες.

«Προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής και η επίσπευση χρονοβόρων διαδικασιών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων», δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένα στελέχη της Περιφέρειάς μας,  συμμετείχαν υποψήφιοι θετοί γονείς από τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Ζακύνθου, όπου είχαν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε ζητήματα σχετικά με την εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου αποκτώντας νέα δεξιότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται