Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
22 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΣΑ : Σκανδαλώδης απόφαση της ΠΙΝ/Κράτσα

Εισηγήθηκε και έλαβε απόφαση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της ΠΙΝ με το ΕΜΠ για την “Ταυτοποίηση ποικιλιών αμπέλου των Ιονίων Νήσων” με το ποσόν των 93000 ευρώ!

1ον: Επιλέγει το λιγότερο ως καθόλου αρμόδιο ίδρυμα αντί των κατα τεκμήριο πλέον αρμόδιων ιδρυμάτων όπως όλες οι γεωπονικές σχολές της χώρας η ακόμη και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

2ον: υποτιμά σαφέστατα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τις δυνατότητες του , αφού την ίδια στιγμή τα τμήματα του εκτελούν 6 ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τους οίνους στα Ιόνια Νησιά, προγράμματα χρηματοδοτούμενα απο το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 της ΠΙΝ.

3ον: η εισήγηση της ΠΙΝ/Κράτσα δεν φέρει ουτε μία υπογραφή απο οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα (τμηματάρχη, δντή, γεν. δντή, αντιπεριφερειάρχη). Γιατί άραγε;

4ον: Για δύο από τις προτεινόμενες ποικιλίες (ρομπόλα, κακοτρύγης) η ζητούμενη ταυτοποίηση εχει ήδη γίνει απο προηγούμενες επιστημονικές εργασίες και συγκεκριμένα για την ρομπόλα απο το 2012 και για τον κακοτρύγη απο το 2017, στοιχεία που κατατέθηκαν απο την παράταξη μας στο ΠΣ.

Η ΑΝΑΣΑ , εκτιμώντας τα παραπάνω, πιστεύει οτι πρόκειται για νέα προσπάθεια λαφυραγώγησης του δημοσίου χρήματος απο την ΠΙΝ/Κράτσα και μάλιστα με προσωπική εισήγηση της ίδιας της περιφερειάρχη!

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή που έρχεται να ξαναπληρώσει εργασίες που έχουν ήδη γίνει στοχεύοντας προφανώς στην ικανοποίηση των δημοσίων σχέσεων της περιφερειάρχη χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα το δημόσιο χρήμα και περιφρονώντας κάθε δεοντολογία και νομιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται