Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

spot_img

ΕΔΑΚΙ : Σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τα οποία δείχνουν εικόνες με χάρτινες συσκευασίες τροφίμων, ρούχων κλπ (ακόμη και στρώματα κρεβατιών) εντός και πέριξ των κάδων στο κέντρο του Αργοστολίου θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, σαφώς και η ενημέρωσή μας από τους δημότες για τέτοια φαινόμενα είναι απολύτως ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.

Δεύτερον, ενημερώνω τους αγαπητούς δημότες (ενδεχομένως το γνωρίζουν ήδη) πως, εδώ και δύο εβδομάδες τα συνεργεία της ΕΔΑΚΙ εργάζονται σε δύο βάρδιες και περνούν από κάθε σημείο αποκομιδής ΔΥΟ φορές την μέρα.

Τρίτον, θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους καταστηματάρχες να δείχνουν τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα στην ώρα, αλλά κυρίως στον τρόπο που εναποθέτουν τα χαρτοκιβώτια, τις εμπορικές συσκευασίες ή όποια άλλα απορρίμματα στους κάδους που υπάρχουν σε πληθώρα έξω απ’ τα καταστήματα τους. Η εικόνα αυτή που εμφανίζεται στις δημοσιευμένες φωτογραφίες από διάφορα σημεία του κέντρου του Αργοστολίου δεν τιμάει κανέναν.

Τέταρτον, το τουριστικό προϊόν που παρέχουμε ως Κεφαλονιά και απ’ το οποίο εν πολλοίς ζούμε τις οικογένειες μας δεν είναι υπόθεση των touroperator. Είναι πρωτίστως ΔΙΚΗ ΜΑΣ υπόθεση.

Πέμπτον, ακόμα και αν για λόγους ανωτέρας βίας κάποιος καταστηματάρχης θεωρεί πως δεν είναι δυνατόν κάποια μέρα να τοποθετήσει όλες τις συσκευασίες συμπιεσμένες εντός των κάδων, είναι προτιμότερο να ενημερώσει την ΕΔΑΚΙ για να διευθετήσουμε το θέμα άμεσα χωρίς να παραμένουν τα απορρίμματα στους δρόμους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έκτον, στις δύσκολες μέρες που όλοι ζούμε αυτά που μας έχουν κρατήσει όρθιους είναι η παιδεία μας και ο πολιτισμός.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Αργύρης Γαβριελάτος
Πρόεδρος ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται