Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επερώτηση ΑΝΑΣΑ για τα μέτρα που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας

Επερώτηση προς την κα Περιφερειάρχη κατέθεσε η ΑΝΑΣΑ, αναφορικά με την τελευταία απόφαση περιορισμού στη λειτουργία των καταστημάτων λόγω covid-19. Η επερώτηση αναφέρεται στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, και ζητά την άμεση εξαίρεση Παξών, Αντιπάξων και Διαποντίων από την απόφαση περιορισμού λειτουργίας.

Το κείμενο της επερώτησης:

Προς κ. Περιφερειάρχη

Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες πρόσθετες απαγορεύσεις για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης από τις 12.00 τα μεσάνυκτα ως τις 07.00 πμ της επομένης έρχεται ως αποτέλεσμα έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού για την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ της εξασφάλισης της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας της οικονομίας.

Στην λήψη αυτών των αποφάσεων είναι εμφανής η απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης των τοπικών αρχών η οποία θα μπορούσε να εξειδικεύσει την εφαρμογή τους με τρόπο που να περιορίζει τις επιπτώσεις στα νησιά μας.

Σημαντική είναι η ευθύνη της περιφερειακής αρχής, η οποία περιορίζεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Τελευταίο παράδειγμα η ένταξη και των Παξών, των Αντιπάξων αλλά και των Διαποντίων Νήσων στην απόφαση περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων, περιοχές που δεν σχετίζονται με εντοπισμό κρούσματος covid-19.

Επερωτάσθε:

·        Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε ή να ζητήσετε για την βοήθεια στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο που θα πληγούν από τα νέα περιοριστικά μέτρα;

·        Τι θα πράξετε για την άμεση εξαίρεση Παξών, Αντιπάξων και Διαποντίων από την τελευταία απόφαση του περιορισμού λειτουργίας;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ