Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχετικά με τη Συμφωνία της Κομισιόν για τα εμβόλια κατά του COVID19

Ερώτηση σχετικά με τη Συμφωνία της Κομισιόν για τα εμβόλια κατά του COVID19 κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, μετά και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Υγείας. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων που θα προκύπτουν από τη συμφωνία με την εταιρεία AstraZeneka.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στις ρητές δεσμεύσεις της Επιτροπής για κατανομή των εμβολίων με πληθυσμιακά κριτήρια, κάτι που δεν μοιάζει να τηρείται βάσει των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα προμηθευτεί κατ’ ελάχιστο δόσεις ίσες με τα 2/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού και εν τέλει το 90%, ενώ στην Ελλάδα θα φτάσουν δόσεις ίσες μόλις με το 30% του Ελληνικού πληθυσμού και δη σε βάθος χρόνου 7 μηνών.

Στην ερώτηση τίθενται επίσης τα ποιοτικά και κοστολογικά στοιχεία της συμφωνίας, δηλαδή η πρόσβαση στο καλύτερο δυνατόν εμβόλιο, στην καλύτερη τιμή.
Όλη η ερώτηση: 

H πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία με την AstraZeneka για 300 +100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχει ήδη φτάσει στη φάση 3, που αντιστοιχούν σε 2/3 του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχικά και 90% συνολικά. Μαζί με τα ΚΜ και τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων η Κομισιόν θα χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες ευελιξίες του νομοθετικού πλαισίου για να επιταχύνει την έγκριση και διαθεσιμότητα επιτυχημένων εμβολίων. Αυτό περιλαμβάνει μια ταχεία διαδικασία έγκρισης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή:

1. Στο πλαίσιο της επιταχυμένης διαδικασίας πως θα εξασφαλίσει τη διατήρηση των προτύπων ποιότητας και ασφάλειας καθώς και προσιτή τιμή για όλες τις φάσεις του COVID19;

2. Η ευελιξία αυτή θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις εταιρείας που έχει ήδη συμφωνία ή για τη καλύτερο εμβόλιο;

3. Πως θα εγγυηθεί την ισοκατανομή βάσει πληθυσμού όπως έχει ανακοινωθεί όταν ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι για την Ελλάδα προορίζονται μόνο 3 εκατομμύρια δόσεις που δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1/3 του πληθυσμού και μάλιστα σε βάθος 7μήνου;


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται