Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Νέα δράση για  Στέγη

Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ) επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μηλιό όπου παρουσίασε το νέο κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Διονύσιο Καμβάση και την Διευθύντρια κα. Κωνσταντίνα Αγαλιώτη.

Η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής αναφέρθηκαν στις ενέργειες που κάνει η Περιφερειακή Αρχή στην κατευθυνση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία, σε όλα τα νησιά κάτι που θα ικανοποιήσει τους γονείς ατόμων με ειδικά προβλήματα και ανάγκες που διακατέχονται από το άγχος για την διαμονή και φροντίδα των παιδιών τους όταν οι ίδιοι φύγουν από την ζωή.

Ένα σημαντικό εγχείρημα που μπορεί να προκύψει μέσα από την συνεργασία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ) για να μπορέσει και η Ζάκυνθος να προχωρήσει σε αυτή την δομή.

“Μια τέτοια δομή θα αποτελεί ένα σύγχρονο πλαίσιο και θα προσφέρει σε άτομα με αναπηρία διαμονή, υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, προσωπικής ανάπτυξης και ένταξης στην κοινωνία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα ποιοτικής και δημιουργικής ζωής”, δήλωσε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κ. Καμβάσης αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ) τόσο για τους χρονίως πάσχοντες, όσο και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα υποστελέχωσης αλλα και έλλειψης πόρων απαραίτητων για την λειτουργία.

Επίσης, ενημερώθηκαν για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου με κοινωνικό αποτύπωμα που είναι η συντήρηση και ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας του γηροκομείου, κάτι που θα οδηγήσει στην αυξηση των κλινών και την εξυπηρέτηση περισσότερων συμπολιτών που χρήζουν ανάγκης περίθαλψης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ενώ το ποσό των 265,138 ευρώ δια μέσω Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων είχε εγκριθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου τον αείμνηστο Λευτέρη Νιοτόπουλο.

Η κοινή προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να μετατραπούν σε ξενώνα εικοσιτετράωρης διαβίωσης δυναμικότητας 50 κλινών για άστεγους, άπορους και άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας οι παλιές εγκαταστάσεις του, χαίρει καθολικής αποδοχής από την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ