Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τιμωρεί την νεολαία καταργώντας τον θεσμό του ΠΑΝΙΟΝΙΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και δικαιολογείται ψευδόμενη ανερυθρίαστα.

Η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου διέκοψε βίαια ένα τετραετή θεσμό που λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία από το 2016 μέχρι και το 2019, το ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Το τουρνουά αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξη τύπου το 2016 και έκτοτε πραγματοποιήθηκε διαδοχικά σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά-Ιθάκη και Ζάκυνθο με την συνεργασία των τεσσάρων ΕΠΣ των νησιών μας.

Σε σχετική επερώτηση μας ιδού πως απήντησε η κ. περιφερειάρχης:

«“Η περίπτωση του Πανιόνου Τουρνουά Ποδοσφαίρου ως θεσμού, όπως τον επικαλείται ο κ. Γαλιατσάτος, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου που λειτουργούσε και χειριζόταν τέτοιες υποθέσεις ο τ. Περιφερειάρχης καθόσον, όπως προκύπτει από την έρευνα των Υπηρεσιών μας, ουδέποτε υπήρξε απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου που να το καθιερώνει ως θεσμό και ουδέποτε η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση για την χρηματοδότησή του, ως δράση της Περιφέρειας. Ο κ. Γαλιατσάτος λειτουργούσε εν κρυπτώ από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τώρα έρχεται να ζητήσει και τα… ‘ρέστα’», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

«Τόσο η Περιφερειακή Αρχή, όσο και οι Υπηρεσίες, πρώτη φορά ακούσαμε πως υπάρχει αυτό το καθιερωμένο γεγονός και πολύ περισσότερο ότι αποτελεί θεσμό. Ποτέ, δε, δεν υποβλήθηκε κάποιο σχετικό αίτημα σε εμάς από οποιονδήποτε φορέα ποδοσφαίρου» δήλωσε η κα περιφερειάρχης.

Μέσα σε λίγες αράδες, τόσες πολλές ανακρίβειες, τόσα πολλά ψέματα!

1.     Η ΑΝΑΣΑ και ο πρ. Περιφερειάρχης δεν λειτούργησαν ούτε λειτουργούν εν κρυπτώ, αντιθέτως με τις σημερινές πρακτικές της περιφερειακής αρχής η οποία για παράδειγμα έδωσε 30 εκ. ευρώ από την ΠΙΝ στο Υπ. Ανάπτυξης χωρίς σύμφωνη γνώμη κι ούτε καν ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2.     Η δράση του ΠΑΝΙΟΝΙΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ είναι εγγεγραμμένη στους ετήσιους προϋπολογισμούς της ΠΙΝ με την αντίστοιχη πίστωση.

3.     Προς επίρρωση αυτού, το γεγονός των ομόφωνων αποφάσεων καταρχήν στην Επιτροπή Πολιτισμού, την οποία κακώς κατάργησε η σημερινή περιφερειακή αρχή, και εν συνεχεία στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς και η έγκριση των σχετικών αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (επικυρώνοντας το νόμιμο των αποφάσεων).

Προς διευκόλυνσή τους στην ‘έρευνα’ που έκαναν, παραθέτουμε ενδεικτικά μερικές απ’ αυτές τις αποφάσεις:

–        Απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Τουρισμού – Πολιτισμού – Τμήμα Πολιτισμού Κεφαλονιάς, για μεταφορά ΕΠΣ ΚΙ στη Ζάκυνθο το 2019. Στην εισήγησή της η Υπηρεσία (υπογραφές όλων των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων) κάνει λόγο για “θεσμοθετημένη αθλητική διοργάνωση”. ΑΔΑ 9ΚΟ07ΛΕ-Ε5Γ 05/08/2019.

–        Αντίστοιχη απόφαση του Τμήματος Πολιτισμού Λευκάδας για μεταφορά της ΕΠΣ Λευκάδας στο εν λόγω Τουρνουά το 2019. Αμφότερες έχουν τη σύμφωνη γνώμη των κ.κ. Στασινόπουλου – Κουρή. ΑΔΑ 60ΜΥ7ΛΕ-511 05/08/2019.

–        Απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (2017), για τη διοργάνωση συνολικά του Τουρνουά στη Λευκάδα. ΑΔΑ 9ΟΡΓ7ΛΕ-ΕΤΤ 21/08/2017.

–        Απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Τουρισμού – Πολιτισμού για συνολική διοργάνωση του Τουρνουά στην Κεφαλονιά το 2018. ΑΔΑ 68ΒΚ7ΛΕ-ΛΨΤ 24/07/2018.

–        Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση της διοργάνωσης το 2016 στην Κέρκυρα. ΑΔΑ 647Τ7ΛΕ-Β1Δ 23/8/2016.

–        Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση της διοργάνωσης το 2017. ΑΔΑ 69Λ97ΛΕ-3ΚΨ 22/08/2017.

4.     Η ανάρτηση όλων αυτών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το ΚΗΜΔΗΣ εξασφάλισε πλήρως την πλήρη διαφάνεια καθώς και η συμμετοχή και σύμφωνη γνώμη μελών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αλήθεια, αφού η κα Περιφερειάρχης ισχυρίζεται ότι τελεί σε πλήρη άγνοια, γιατί δεν ρωτούσε τα στελέχη της παράταξής της και σημερινούς αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στασινόπουλο και Κουρή, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτισμού ή/και Οικονομικών και είχαν ψηφίσει θετικά για τις εν λόγω διοργανώσεις;

5.     Η επίκληση περί τάχα άγνοιας των αρμοδίων υπηρεσιών και διοργάνωσης αποκλειστικά από το Γραφείο Περιφερειάρχη των εν λόγω διοργανώσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων ή (κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε) η κα. Περιφερειάρχης δεν γνωρίζει τίποτα για τη λειτουργία της ΠΙΝ, γεγονός που καθίσταται επικίνδυνο. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σχετικές αποφάσεις- εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών (αρχικά της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όπου υπαγόταν τα Τμήματα Πολιτισμού και εν συνεχεία της Δ/νσης Τουρισμού, Πολιτισμού), σε απόδειξη του γεγονότος ότι όχι μόνο γνώριζαν οι εν λόγω υπηρεσίες αλλά και διοργάνωσαν τα Τουρνουά στα νησιά μας.

6.     Πράγματι το Γραφείο Περιφερειάρχη επί των ημερών μας, εργαζόταν σε όλους τους τομείς προσφέροντας έργο όχι μόνο γραφειοκρατικό αλλά και ουσιαστικό. Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας σε όλες τις υπηρεσίες, συνεπικουρώντας και κατευθύνοντας όπου χρειαζόταν. Ας το πράξει και σήμερα το Γραφείο Περιφερειάρχη στο οποίο απασχολούνται υπερπολλαπλάσιοι υπάλληλοι από ότι επί ημερών μας (12 υπάλληλοι (3 μόνιμοι, 2 αποσπασμένοι, 2 σύμβουλοι, 1 μέσω Διαχειριστικής, 2 δημοσιογράφοι, 2 γενικών καθηκόντων-οδηγών).

Παραθέτουμε και συγχαρητήρια/ευχαριστήρια επιστολή της ΕΠΣ Κέρκυρας στον τ. Περιφερειάρχη:

Σε ανακοίνωσή του, που υπογράφει ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ποζίδης και ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Κουλόπουλος, «το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, με την ολοκλήρωση της θητείας του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, οφείλει να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την υιοθέτηση της ιδέας και τη διοργάνωση τεσσάρων τουρνουά ποδοσφαίρου Ιονίων Νήσων (2016-2019), που έφεραν κοντά τις κοινωνίες και ιδιαίτερα τη νεολαία των νησιών μας. Η ανταπόκριση του κ. Γαλιατσάτου το 2016 και η συνέπεια του τα επόμενα χρόνια, δείχνουν έναν άνθρωπο με ανοιχτούς ορίζοντες και πίστη στη μεγάλη ιδέα της ομογενοποίησης, της συνεργασίας και της κοινής πορείας του λαού των Ιονίων Νήσων. Τον συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά και τον ευχαριστούμε γιατί ήταν η προσωπικότητα που έκανε πράξη τη βούληση των νέων των Ιονίων να αλληλεπιδράσουν, να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία μέσα από το ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε κ. Γαλιατσάτο».

Μετά την παράθεση των στοιχείων που διαψεύδουν αναμφίβολα τους ισχυρισμούς της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να αναρωτηθούμε:

·        Έχει τόσο μεγάλη άγνοια του τι συνέβαινε στα Ιόνια Νησιά;

·        Δεν είναι σε θέση να αντλήσει στοιχεία από την δράση των υπηρεσιών της ΠΙΝ;

·        Δεν γνωρίζει ότι οι εγγραφές στον προϋπολογισμό αποτελούν απόφαση και εκτελούνται αμελητί από τις υπηρεσίες;

·        Τα γνωρίζει όλα αυτά, πλην όμως για παραταξιακούς και πολιτικούς λόγους, ψεύδεται ανερυθρίαστα;

Δυστυχώς για τα Ιόνια Νησιά, τους κατοίκους τους και την νεολαία, ό,τι και να ισχύει έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους πως η περιφερειάρχης και η σημερινή περιφερειακή αρχή ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ