Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κυριακή,13/9/20

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων αύριο, θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!

Κοινός στόχος όλων μας είναι τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να καταφέρουν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να επιτελέσουν την κοινωνική αποστολή τους. Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι το μέλλον της χώρας και πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίσει απρόσκοπτα.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι κομβικός ώστε να βοηθούν τα παιδιά σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να οπλιστούν με υπομονή.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σχολείο εκτός από γνώσεις και δεξιότητες μέσα στην τάξη, βοηθά τα παιδιά να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να συνυπάρχουν με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, καλό ξεκίνημα και αισιοδοξία!

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, ελπίδες, στόχους και προσδοκίες.

Εύχομαι ολόψυχα τόσο στους μαθητές-μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη με επιτυχίες και πρόοδο.

Και στους γονείς, να έχουν υπομονή και να στέκονται πάντοτε στο πλευρό των παιδιών τους.

Εύχομαι τα παιδιά μας να δουν τον κόπο τους σε όλη τη σχολική χρονιά να ανταμείβεται με την κατάκτηση του αγαθού της Γνώσης.

Φέτος η νέα χρονιά ξεκινά σε ένα διαφορετικό κλίμα και ειναι υποχρεωση ολων μας η αυστηρη τηρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μετρων προστασίας απο τον covid-19.

Από την πλευρά μας θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Καλό ξεκίνημα. Καλή σχολική χρονιά


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά. Οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει μια νέα καθημερινότητα στην οποία πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να προσαρμοστούμε. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι όλοι με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις  που έχουν δημιουργηθεί.

Ως Δημοτική Αρχή, με κύριο μέλημα την προστασία των παιδιών μας, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες και καθαρές να υποδεχθούν τους μαθητές. Πάντα σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, θα συνεχίσουμετην προσπάθεια ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. 

Κλείνονταςθα ήθελα να ευχηθώ  στους μαθητές μας να απολαύσουν το νέο ταξίδι γνώσης που ξεκινάει και να προσπαθήσουν  με μεθοδικότητα και υπομονή να  εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους. Ο Δήμος θα είναι συνεχώς  στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν.

Καλή Σχολική Χρονια
με Υγεία & Πρόοδο
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Δήμαρχος Αργοστολίου


Μήνυμα Προέδρου Σταύρου Σπαθή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς είναι πολύ διαφορετική από ότι  έχουμε συνηθίσει.  Η πανδημία του κορωνοϊού επηρρέασε δυστυχώς ακόμη και την Εκπαίδευση.

Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα για να είναι επιτυχής, απαιτεί υπομονή, συλλογικότητα και τήρηση των οδηγιών από γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς καθώς και τη μαθητική κοινότητα. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να προστατεύσουμε την υγεία και τη ψυχολογία των μαθητών και να τους επιτρέψουμε να επικεντρωθούν στην μάθηση.

Σε αυτή τη προσπάθεια δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και προτεραιότητα όλων είναι πάντα τα παιδιά μας.

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς-μέλη μας, και δεσμεύεται να διεκδικεί ευνοϊκά μέτρα και αλλαγές που θα στηρίξουν την ευημερία των επιχειρήσεων και κατ’επέκταση και των οικογενειών τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή.

Πολύ περισσότερο φέτος που αυτό το ξεκίνημα γίνεται μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του Κορονοϊού.

Παρά τις όποιες δυσκολίες της φετινής χρονιάς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν τον αγώνα τους στο όνομα των ευγενών κατακτήσεων στο χώρο της γνώσεως.

Εύχομαι υγεία και δύναμη να συνοδεύουν τόσο αυτούς όσο και τις οικογένειές τους που σίγουρα θα είναι είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στον αγώνα τους.

Καλή και Ασφαλής Σχολική Χρονιά !!!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ