Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
16.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προβλήματα με την καθαριότητα των σχολείων σε όλη τη χώρα

Την ανάγκη να γίνουν επιπλέον διορισμοί καθαριστών/στριών στις σχολικές μονάδες τονίζουν με ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου και Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και το σίγουρο είναι ότι η σχολική κοινότητα θα δοκιμαστεί πολλαπλά.Αν και υπήρξε ικανό χρονικό διάστημα για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές, τελικά σημαντικά ζητήματα έμειναν υποσχέσεις και όπως φαίνεται μεγάλο μέρος των ευθυνών φρόντισε να το μετακυλίσει σε πολίτες και μαθητές.

Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία παρατηρήθηκαν ελλείψεις στην τοποθέτηση των καθαριστριών/στων σε σχολικές μονάδες της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Γόρτυνας, των οποίων οι ανάγκες, σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ», δεν καλύφθηκαν επαρκώς και μάλιστα εν μέσω Κορονοϊού.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 3 θέσεις πλήρους και 18 μερικής απασχόλησης για όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας, αριθμός απίστευτα μικρός, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τους, μιας και απαιτούνται τουλάχιστον 9 θέσεις πλήρους και 11 μερικής απασχόλησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τουλάχιστον 3 θέσεις πλήρους και 2 μερικής απασχόλησης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επειδή η ανεπαρκής κάλυψη των θέσεων καθαριότητας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα «έκρηξη υγειονομικής βόμβας» της επιδημίας στα σχολεία μας.
Επειδή αποτελεί κατάφωρη αδικία, οι μεν μαθητές και εκπαιδευτικοί να καλούνται και επί της ουσίας να υποχρεούνται να αλλάξουν τις συνήθειες τους, μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, σε κάθε δραστηριότητα του σχολικού βίου, η δε Κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τοποθετηθούν όσοι καθαριστές και όσες καθαρίστριες απαιτούνται για την κάλυψη όλων των αναγκών όλων των σχολείων της χώρας, για την πληρέστερη προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται