Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνεργασία ΠΙΝ και Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για έργα καθημερινότητας & υποδομών & ανάδειξης της ναυτικής ιστορίας

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
και Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
για έργα καθημερινότητας και υποδομών και ανάδειξης της ναυτικής ιστορίας

Όλοι οι τομείς συνεργασίας τέθηκαν στη συζήτηση αξιολόγησης έργων και σχεδιασμού μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στην Κέρκυρα.

Στο θέμα αντιμετώπισης των αναγκών ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των αυξημένων προκλήσεων της πολιτικής προστασίας, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για τη σχεδιαζόμενη προμήθεια του Λιμενικού Σώματος, από πόρους του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, ύψους 15.000.000 ευρώ, με δυο πλωτά μέσα με υγειονομικό εξοπλισμό, ενός πλωτού περιπολικού για πολιτική προστασία και την προμήθεια εκπαιδευτικού και τεχνικού εξοπλισμού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, ύψους 1.076.000 ευρω.

Όσο για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Κέρκυρα, ενημέρωσε ότι το τουριστικό καταφύγιο σκαφών αναψυχής στη θέση Σπηλιά στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, προϋπολογισμού ύψους 9.700.000 ευρω, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και αναμένεται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Το λιμάνι της Ερείκουσας έχει ολοκληρωθεί στις βασικές υποδομές και στον εξοπλισμό, αλλά χρήζει παρεμβάσεων για τις οποίες έχει ενημερωθει ο ΟΛΚΕ ΑΕ.

Για το λιμάνι στους Οθωνούς έχει ολοκληρωμένη μελέτη ο ΟΛΚΕ και ζητήθηκε από τον Υπουργό επιτάχυνση των διαδικασιών εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων.

Για το λιμάνι στο Μαθράκι οι μελέτες εκπονούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Έγινε επίσης, ενημέρωση για τις μελέτες που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: α) ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακής υποδομής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ιονίων Νήσων, προϋπολογισμού ύψους 50.372,02 ευρω, β) ανακατασκευή – βελτίωση λιμενικών εγκαταστάσεων λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, προϋπολογισμού ύψους 116.000 ευρω, γ) βελτίωση λιμενικών εγκαταστάσεων και έργων προστασίας λιμένα Λευκίμμης, προϋπολογισμού ύψους 106.000 ευρω, δ) δημιουργία νέου επιβατικού σταθμού για την εξυπηρέτηση της extra schengen επιβατικής κίνησης, προϋπολογισμού ύψους 83.000 ευρω, ε) βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων σημαντικότερων λιμένων ΟΛΚΕ ΑΕ, προϋπολογισμού ύψους 235.000 ευρω, και στ) δημιουργίας νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας για homeporting, προϋπολογισμού ύψους 106.000 ευρω.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι α) η στήριξη της ύδρευσης προς τα νησιά, πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, β) Η συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ανάδειξη της ναυτικής ιστορίας των Ιονίων Νήσων τόσο στον πολεμικό όσο και στον εμπορικό τομέα.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε τις τεράστιες δυνατότητες του Ιονίου πελάγους στον θαλάσσιο τουρισμό και το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται την τρέχουσα τουριστική περίοδο παρ΄ όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊου που πλήττουν διεθνώς τον τουρισμό και τις μεταφορές, και ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκπόνησης μελετών και επικαιροποίησης παλαιότερων για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό όλων των λιμένων και καταφυγίων.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για την κρίση που ταλανίζει την ακτοπλοϊα και ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργού για την διατήρηση των ακτοπλοϊκών γραμμών και την χειμερινή περίοδο για την προστασία των Ιονίων Νήσων και την αποφυγή απομόνωσης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ