Σάββατο 27 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε και να μην ξεχάσουμε…

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί, & δικαίως, ένα κλίμα ικανοποίησης για την εξελιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε αυτό το κύμα, αναμενόμενα, εμφανίστηκαν & πολλοί όψιμοι «πολέμιοι της ΧΑ».

Αυτές τις ώρες, λοιπόν, είναι χρήσιμο, να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω, να θυμηθούμε & να μην ξεχάσουμε το κλίμα που επικρατούσε όταν η ΧΑ γνώριζε ημέρες (μαύρης) «δόξας». Τότε, το 2013, ως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχα ένα επεισόδιο με τη ΧΑ (https://www.avgi.gr/…/52633_apoboli-boyleyti-tis-hrysis…) -μετά ακολούθησαν & άλλα, καθώς ένας από τους βουλευτές της επέδειξε ευθέως αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, μου ζητήθηκε μία συνέντευξη από έντυπο μεγάλης εφημερίδας (https://dragasakis.gr/sinentefxi-sto-periodiko-kapa-tis…/). Διαβάζοντάς τη σήμερα, μοιάζει εντυπωσιακό, στο σημερινό πλαίσιο, αλλά είναι δηλωτικό του κλίματος τότε, η «συμπάθεια» ή έστω η «κατανόηση» με την οποία αντιμετωπιζόταν η ΧΑ.

Έπειτα από το περιστατικό αυτό, η ΧΑ με επιστολή της ζητούσε από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, τη λήψη θεσμικών μέτρων εναντίον μου για «αντισυνταγματική (!) συμπεριφορά» (https://www.avgi.gr/…/53028_i-hrysi-aygi-zitaei-ede-gia…). Ευτυχώς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης & η σύνθεση των Προέδρων της Βουλής επέδειξαν πολιτικό ήθος & θεσμική ωριμότητα υπερασπιζόμενοι τις κοινοβουλευτικές αρχές & πρακτικές.

Πολλά ανάλογα περιστατικά που μπορούν να σταχυολογηθούν, είναι διδακτικά & για το τί όντως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά & για το τί δεν θέλουμε να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον & πώς θα το επιτύχουμε.

Γιάννης Δραγασάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ