Την αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων (πλην του Ρουπακιά) πρότεινε η εισαγγελέας.
Η Αδαμαντία Οικονόμου ειχειρηματολόγησε λέγοντας ότι είναι γνωστή η διαμονή τους, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο και άλλα.
Σύμφωνα με την Αδαμαντία Οικονόμου, “άπαντες οι πολίτες είναι ίσοι χωρίς να γίνεται κάποια διάκριση. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να αναστέλλεται η ποινή. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα”. Παράλληλα, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Εν συνεχεία, η εισαγγελέας υποστήριξε: “Πέρασαν 7 έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή”.
Με την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ξεκίνησε η 463 συνεδρίαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
Δεκατρίς (13) καταδικασθέντες είναι παρόντες στο εδώλιο.
Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας δεν θα μπορούσε να προτείνει αναστολή των ποινών για τους Ρουπακιά και Λαγό, αφού δεν αιτήθηκαν τη χορήγηση αναστολής της ποινής τους έως την έφεση.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί της εισαγγελικής πρότασης.