Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στο λιμάνι της Σάμης

Σε δραματική φαίνεται να εξελίσσεται η κατάσταση των κινητοποιήσεων στο λιμάνι της Σάμης ενάντια στην εκφόρτωση νέων ανεμογεννητριών, καθώς χθες το βράδυ το Λιμεναρχείο φαίνεται να έκλεισε το χώρο του λιμένα με σκοπό να γίνει η εκφόρτωση.

Ωστόσο, οι πολίτες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αντέδρασαν δυναμικά και υπό την πίεση των διαμαρτυριών τους αποχώρησαν τα φορτηγά από το χώρο της προβλήτας ενώ η μία ανεμογεννήτρια που είχε εκφορτωθεί γύρισε πίσω στο πλοίο.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες ότι πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές για τις οποίες ο κόσμος ενημερώθηκε και αποφάσισε να κινηθεί προς το κρατητήριο προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι όσοι βρίσκονται υπό κράτηση.

Ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Μονιάς, πραγματοποιήσε νέο κάλεσμα προς τους πολίτες του νησιού μας να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις με κεντρικό σύνθημα : “ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ”.

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις στη Σάμη παίρνουν μία άγρια τροπή, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας εξακολουθεί να σιωπά ενώ δεν είχαμε και επίσημη ενημέρωση για το τι είχε ειπωθεί απ’ τους αρμόδιους φορείς κατά την έκτακτη σύσκεψη που είχε προκαλέσει ο Εισαγγελέας για την επίλυση του προβλήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθαν ενισχύσεις στο νησί από στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς η επενδύτρια εταιρεία ασκεί όλα τα μέσα που διαθέτει για την υλοποίηση των έργων της. Είναι προφανές ότι κάθε μέρα που περνάει εκτροχιάζει περαιτέρω τους προϋπολογισμούς του εν λόγω έργου της ΔΕΗ.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για διαφοροποιήσεις σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Δημάρχου χωρίς αυτές να έχουν πάρει δημόσιες διαστάσεις ή να έχουν αποτυπωθεί σε πράξεις. Υπάρχουν κάποιες φωνές στο περιβάλλον της δημοτικής αρχής που θεωρούν ότι η επένδυση πρέπει να προχωρήσει με εγγυήσεις και να αρθούν οι κινητοποιήσεις…

Ωστόσο, η δημοτική αρχή της Σάμης και οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω μέχρις ότου αποχωρήσει το πλοίο από την Κεφαλονιά

Οι διφορούμενες στάσεις και η ασάφεια πρέπει τώρα να τελειώσουν. Όλοι οι υπεύθυνοι φορείς διοίκησης οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια και να πάρουν θέση για την κατάσταση που επικρατεί. Δεν είναι παραδεκτό να συνεχίζεται ο εμπαιγμός ενός κόσμου που δοκιμάζεται και παλεύει για την υγεία και την περιουσία του…

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου από το Δήμο Σάμης :

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σάμης καλεί τους πολίτες να παραστούν στο Λιμάνι της Σάμης για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην εκφόρτωση των ανεμογεννητριών, που είναι μια από τις κύριες αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων.

Η κοινωνία μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ»

Δήμαρχος Σάμης
Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης

*Η φωτογραφία του άρθρου είναι από τον Τάσο Καβαλλιεράτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ