Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αποκάλυψη: ποιοι κρύφτηκαν πίσω από τη «βίλα Τσίπρα»

Από τη Δευτέρα, η δημόσια συζήτηση έχει στραφεί στο εξοχικό σπίτι που νοικιάζει ο Α. Τσίπρας. Η υπόθεση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως είχε εξαντληθεί το θέμα της κατάθεσης λουλουδιών στο μνημείο Γρηγορόπουλου από αδίστακτους αριστερούς. Αυτές τις 3 μέρες, συνέβησαν μεταξύ των άλλων, και τα παρακάτω, που σκεπάστηκαν από το θόρυβο.
 
-Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος επιβεβαίωσε ότι ΜΕΘ βαφτίζονται στα γρήγορα άλλες μονάδες και το κυριότερο, υπάρχουν ασθενείς που δεν χωράνε σε αυτές:  «Η κλίνη στη ΜΕΘ μένει μισή με μία ώρα κενή. Δεν προλαβαίνουμε να την καθαρίσουμε, να την απολυμάνουμε και μπαίνει άλλος ασθενής.  Δεν έχουμε αφήσει εντατική, ΜΑΦ, μονάδα εγκαυμάτων που να μην τις έχουμε μετατρέψει σε ΜΕΘ, με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τα καταφέρνει. Είμαστε στο 100%, έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ, στου Παπανικολάου. Καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση, υποστηρίζονται με διπλές παροχές οξυγόνου, πληρούν τα κριτήρια εισόδου στη ΜΕΘ».
 
-Ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω, ούτε ένας ασθενής Covid δεν έχει μεταφερθεί στις -εδώ και δύο εβδομάδες- επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, παρά την αφόρητη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω της επέλασης της πανδημίας. Το δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει τις κλινικές που επίταξε αλλά δεν χρησιμοποιεί. Όπως είχε εξηγήσει ο υπουργός κ. Κικίλιας «η χώρα δεν είναι Σοβιετία να επιτάσσει οριζόντια ή χωρίς να αποζημιώνει τους ιδιώτες». Αμ πως.
 
-O αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων και εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.
 
-Κατατέθηκε μήνυση των νοσοκομειακών γιατρών κατά της κυβέρνησης: «Εκτός από τις δεδομένες πολιτικές ευθύνες θα διερευνηθεί αν προκύπτουν και ποινικές», δήλωσε η Δέσποινα Τοσονίδου ακτινολόγος γιατρός στο Ασκληπιείο Βούλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος).

-Ενώ η πανδημία δεν λέει να κοπάσει, μειώνονται τα τεστ του κορονοϊού, με το υπουργείο Υγείας να μην δίνει καμία εξήγηση για αυτό.
 
–Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού 450% πιο ακριβά από την τιμή εργοστασίου και γάντια 75% πάνω από αντίστοιχες παραγγελίες άλλων δημόσιων φορέων, προμηθεύτηκε για τις ανάγκες των φυλακών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
 
-Τα συγκεκριμένα τεστ δεν πληρούν μία πολύ βασική και υποχρεωτική προδιαγραφή, δηλαδή δεν περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας.
 
-Παραμένουν άλυτα και παραμελούνται τα προβλήματα των νεφροπαθών και των ανθρώπων με ογκολογικές και άλλες σοβαρές ασθένειες, λόγω της « covidοπόίησης »  των νοσοκομείων.
 
– Ο περιβόητος αλγόριθμος EVA, που είχε διαφημιστεί από τον κ.Μητσοτάκη προσωπικά ως η μοντέρνα απάντηση στον έλεγχο της πανδημίας. δεν έχει δημοσιευτεί σε κανένα επιστημονικό περιοδικό, ούτε έχει αξιολογηθεί.
 
-Παρά τις προειδοποιήσεις και τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας υπάρχει πρόβλημα επάρκειας του αντιγριπικού εμβολίου.
 
-Ενώ υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους, και την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων)  να δηλώνει ότι «δεν προλαβαίνουμε πια να μετράμε νεκρούς συναδέλφους», μετατέθηκε σε άλλο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ογκολογικού «Άγιου Σάββα» επειδή είχε γνωστοποιήσει ότι η διοικήτρια του «Άγιου Σάββα», Όλγα Μπαλαούρα, ήθελε να περάσει από ΕΔΕ εργαζόμενους του νοσοκομείου επειδή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
 
-Διοικήτρια στον Αγιο Σάββα. όπου  υπήρξε σημαντικό πρόβλημα με τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς κρούσματα έχουν εντοπιστεί όχι μόνο σε γιατρούς αλλά και ασθενείς, με αποτέλεσμα να κλείσει η Α’ ογκολογική κλινική και να αναβάλλονται χημειοθεραπείες είναι η κυρία  Όλγα Μπαλαούρα, νηπιαγωγός στο επάγγελμα και σύζυγος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου, ο οποίος πρωτοστάτησε στα δημοσιεύματα για τη «βίλα» του Τσίπρα.
 
Τέλος -και το σημαντικότερο- αυτές τις 3 μέρες πέθαναν περίπου 300 άνθρωποι, πολύ περισσότεροι δηλαδή από όσους πέθαναν αναλογικά σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, με τις οποίες η κυβέρνηση αρέσκεται να συγκρίνεται. Τελικώς, η όλη συζήτηση για τη «βίλα Τσίπρα» αναμφισβήτητα κόστισε πολιτικά στην κυβέρνηση., αποδεικνύοντας  ότι η τσίπα δεν έχει εκλείψει πλήρως από τη χώρα.
 
Αλλά ο κ. Μητσοτάκης της Πάρνηθας κατάφερε να γυρίσει τη συζήτηση, που θα έπρεπε να περιστραφεί γύρω από την αλαζονική του συμπεριφορά, την παραβίαση των κανόνων που ο ίδιος έχει θεσπίσει και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους αυτές τις μέρες, πολλοί από τους οποίους θα είχαν σωθεί αν είχε ενισχύσει το σύστημα υγείας και δεν κορόιδευε το πόπολο για τις 1200 ΜΕΘ. Πίσω από τη «βίλα Τσίπρα» κρύφτηκαν ένας αδίστακτος και 300 νεκροί.

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη της Δώρας Αυγέρη στο νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος”

ΠΗΓΗtvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ