Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΘΑΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύει την δημιουργία Ψηφιακού Οδυσσειακού Κέντρου

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: “Η Ιθάκη θα προβάλει την ταυτότητα και την παγκόσμια θέση της”

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Ιθάκη ένα σύγχρονο Ψηφιακό Οδυσσειακό Κέντρο σηματοδοτεί η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Ιθάκης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. προς την εκπόνηση της μελέτης του έργου της αποκατάστασης του κτηρίου Ειρηνοδικείου για τη λειτουργία του ως “Οδυσσειακό Κέντρο Δήμου Ιθάκης”.

Κατόπιν της εκπόνησης της μελέτης, θα λάβουν χώρα οι ενέργειες υλοποίησης και λειτουργίας του “Οδυσσειακού Κέντρου” το οποίο θα αποτελέσει το επίκεντρο προβολής του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού και ένα κατ’  εξοχήν μέσον για την προώθηση του αποτυπώματος του μυθικού και ονειρικού τοπωνυμίου της Ιθάκης.

O επισκέπτης μέσα από τρισδιάστατες απεικονίσεις θα μπορεί να νοιώσει ότι η Οδύσσεια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του και να βιώσει μια αξέχαστη εμπειρία ανάλογη του μεγαλείου του Οδυσσέα και της Ιθάκης. Η σύγχρονη τουριστική βιομηχανία βασίζεται πλέον σε προορισμούς που δίνουν την δυνατότητα της εμπειρίας.

“Η Ιθάκη θα κατέχει μια θέση που δικαιωματικά της αξίζει και θα μπορεί να μπει στο χάρτη των προορισμών που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες” δηλώνει ομόφωνα η Περιφερειακή Αρχή.

“Τόσο η δαπάνη της μελέτης ύψους 60.000 ευρω που έχει συμπεριληφθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2021, όσο και η χρηματοδότηση του ψηφιακού εξοπλισμού για την λειτουργία του Οδυσσειακού Κέντρου θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο διαχείρισης μέρους της σχετικής πίστωσης, προερχόμενης από την κατάπτωση των εγγυητικών της έκπτωτης εργολαβίας “Λιμένας Πισσαετού”, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις προβολής της Ιθάκης δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Από την ΕΥΔΗΜΟ ΑΕ, οργανισμό ο οποίος ανέλαβε την ειδική αυτή μελέτη, θα μελετηθεί η ενεργειακή κατάσταση και αναβάθμιση της υποδομής, οι εργασίες εκσυγχρονισμού  και η δυνατότητα  εγκατάστασης  στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου εξοπλισμού προβολής του ψηφιακού περιεχομένου και των ψηφιακών εκθεμάτων (πχ. τραπέζι πολυαφής, οθόνες πολυαφής, εξοπλισμός εικονικής πραγματικότητας, μάσκες Virtual Reality, εκθετήριο ολογράμματος κτλ).

Για την ανακατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το “Οδυσσειακό Κέντρο”, ο Δήμος Ιθάκης  προτίθεται να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης, μέσω υποβολής τεχνικού δελτίου στην ανοικτή πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στον άξονα Α που αφορά την επανάχρηση ανενεργών εμβληματικών κτιρίων που βρίσκονται εντός οικισμού.


Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

Σημαντικά έργα και υποδομές στον προϋπολογισμό του 2021

“Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Ιόνια Νησιά έχουν περιέλθει σε κατάσταση εγκατάλειψης και αδιαφορίας επι σειρά ετών. Σήμερα αναβαθμίζονται όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία, όπως και στην αθλητική οικογένεια. Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα δρομολογημένα έργα, ενώ δημιουργούνται νέα.

Έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξωραϊσμού και αναβάθμισης στις εγκαταστάσεις μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί υπάρχουν εγκαταστάσεις που στερούνται της βασικής επάρκειας ενώ νέες σύγχρονες προγραμματίζονται” δηλώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωάννης Αρμενιάκος.

Στον αναπτυξιακό, εξωστρεφή, διάφανο και ρεαλιστικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2021, ως προς την βελτίωση της καθημερινότητας, των υποδομών και της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, ξεχωριστή θέση έχει και ο αθλητισμός.

Το 10% του προϋπολογισμού και σχεδίου δράσης διατίθεται για να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές και να δημιουργηθούν καινούργιες συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών εκδηλώσεων των Πανιόνιων τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ, των επιχορηγήσεων Αθλητικών Σωματείων για συμμετοχή σε αγώνες εκτός έδρας αλλά και την μέριμνα για τις αθλητικές υποδομές στα μικρότερα νησιά.

Στον προϋπολογισμό για το 2021 περιλαμβάνονται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

 • Πανιόνιο τουρνουά Ποδοσφαίρου
 • Πανιονιο τουρνουά Μπάσκετ
 • Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για συμμετοχή σε αγώνες εκτός έδρας
 • Βελτίωση γηπέδου μπάσκετ Τοπικης Κοινότητας Παγων δημοτικής ενότητας Αγ. Γεωργιου Βόρειας Κέρκυρας
 • Επισκευή – συντήρηση γηπέδου στους Οθωνούς
 • Αναβάθμιση αθλητικων εγκαταστάσεων γηπέδου 5×5 στην Κρήνη Κέρκυρας
 • Επισκευή – συντήρηση γηπέδου μπάσκετ στην Ερεικουσα
 • Επισκευή αγωνιστικού στίβου ταρτάν Μπάσκετ στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογος
 • Αντικατάσταση Χλοοτάπητα Γηπέδων Καρουσάδων, Αυλιωτών και Αγιου Ματθαίου Κέρκυρας
 • Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση ανοικτών και κλειστών γυμναστηρίων ΠΕ Λευκάδας
 • Μελέτη Αθλητικού Κέντρου Λευκάδας
 • Προγραμματική Σύμβαση με Δήμο Αργοστολίου για τον εκσυγχρονισμό γηπέδων μπάσκετ – τένις στις αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Αργοστολίου.
 • Επισκευή – συντήρηση γηπέδου τενις Γυμνασίου – Λυκείου Ιθάκης
 • Αναβάθμιση ποδοσφαιρικών αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Ζακύνθου
 • Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου (Τ11) Ζακύνθου

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα διατίθεται ειδικός κωδικός για έργα αθλητισμού.

Επίσης δρομολογούνται τεχνικά δελτία για αθλητικά έργα που θα κατατεθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ