Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Με υλικά κοινωνικής κατεδαφίσεως ο ανασχηματισμός

Μόνη διέξοδος οι μαχητικοί αγώνες ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής

Ανακυκλώνοντας τα υλικά κοινωνικής κατεδαφίσεως της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να φτιασιδώσει το πρόσωπο της αντιλαϊκής πολιτικής καθώς η φθορά είναι ορατό και η κοινωνική δυσαρέσκεια φανερή.

Το μήνυμα από το αποτυχημένο κυβερνητικό λίφτινγκ και την προσπάθεια συσπείρωσης της ΝΔ και ειδικά της ακροδεξιάς πτέρυγας με υπουργικές καρέκλες είναι η επιμονή στην αντιλαϊκή πολιτική. Αμετακίνητοι παραμένουν όσοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για την χρεοκοπία της πολιτικής απέναντι στην πανδημία του covid 19 που έχει οδηγήσει σε μια διπλή υγειονομική και κοινωνική κρίση με σκληρό τίμημα για τον κόσμο της δουλειάς την ώρα που το κεφάλαιο και η άρχουσα τάξη κάνει επίδειξη πλούτου. Πυλώνες της αντιλαϊκής πολιτικής ήταν και παραμένουν η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η περιβαλλοντική καταστροφή, η λεηλασία από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds, η αστυνομοκρατία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, η συμπόρευση με τον ιμπεριαλισμό και οι εξοντωτικοί την κοινωνία εξοπλισμοί. Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος, αλλά  ούτε και μια στιγμή ανακωχής από την κοινωνία.

Μόνη ελπίδα στη νέα χρονιά που μπαίνει είναι οι μαχητικοί, ενωτικοί και αποφασιστικοί λαϊκοί αγώνες με καρδιά ένα ταξικά αναγεννημένο εργατικό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα διεκδικεί υγεία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία.
Σε αυτό το δρόμο καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα συμβάλλει στην ανατρεπτική κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς και θα προβάλει το σύγχρονο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα με άξονες τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, την κατάργηση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» και των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με κοινωνικό-εργατικό έλεγχο, την αποδέσμευση από ΕΕ-ευρώ και ΝΑΤΟ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ