Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αργοστόλι, 11-1-2021
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε την με αριθμό πρωτοκόλλου  3134/438/8-1-2021 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Μεταφορών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τις αποζημιώσεις στις πληγείσες περιοχές από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός”.  

Το Κίνημα Αλλαγής, υπήρξε το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που δίχως μικροκομματικές σκοπιμότητες, υπερψήφισε επί της αρχής το σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πορεία του “Ιανού”.  Συνέβαλε κατ’ αυτό τον τρόπο στην άμεση θεσμοθέτηση της διαδικασίας αποζημιώσεων των πληγέντων ιδιωτών, επιχειρήσεων και αγροτών. Ήδη στα νησιά μας με μία απλή διαδικασία καταβάλλονται χρηματικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους συμπολίτες μας.

Παρατηρείται όμως η καθυστέρηση στην εξατομίκευση των ζημιών, ώστε να καταβληθούν δίκαιες αποζημιώσεις με βάση το ύψος της πραγματικής ζημίας που έχει υποστεί ο κάθε πολίτης ή η κάθε επιχείρηση, ενώ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για το συνολικό αριθμό των πληγέντων αλλά και για το ποσοστό εξ’ αυτών που έχει λάβει τις αποζημιώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με ταχύτητα και συνέπεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά με την ανωτέρω Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τους αρμόδιους Υπουργούς πλήρη στοιχεία ανά πληγείσα περιοχή, όπως και τις αποφάσεις συγκρότησης των Επιτροπών που προβλέπονται στο Ν. 4728/2020 προς ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και περαιτέρω έλεγχο της λειτουργίας και διαφάνειας της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που έπληξε ιδιαιτέρως τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. 

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΙΝΑΛ-ΓΙΑ-ΙΑΝΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ