Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΟΜ Ιθάκης για το Κέντρο Υγείας του νησιού

Στην τηλεδιάσκεψη στελεχών του Σύριζα Ιονίων νήσων που έγινε στις 30-12-20 την 0.Μ. Ιθάκης εκπροσώπησε ο σύντροφος Σπύρος Αρσένης. Έθεσε το ζήτημα υπολειτουργίας του Κ.Υ. Ιθάκης παρά τις άοκνες προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού του. Ζήτησε άμεση λύση των πολλαπλών προβλημάτων και ειδικα τώρα μέσα στην πανδημία που η αδιαφορία του υπουργείου δημιουργεί στην τοπική κοινωνία αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Πρέπει άμεσα :
1.Να επαναλειτουργήσουν το ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα.
2.Να καλυφθούν τα κενά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
3.Να έρθει δεύτερος οδηγός του ασθενοφόρου.

Απαίτησε οι βουλευτές του κόμματος να καταθέσουν επερώτηση στη βουλή για το ζήτημα αυτό για το οποίο το Δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης έλαβε απόφαση διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που επιδεικνύει η υγειονομική περφέρεια. Η οργάνωση της Ιθάκης έλαβε πριν από 3 βδομάδες αντίγραφα των εγγράφων διαμαρτυρίας του διευθυντή του Κ.Υ. Ιθάκης κ.Γιώργου Παξινού κι έκανε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο επαινώντας τον δημόσια για την αγωνιστικότητά του.

Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντική την προσφορά του Δήμου Ιθάκης που οικονομικά συμμετέχει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του Κ.Υ.. Τέλος θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή να δωθεί σε μια πτέρυγα του Κ.Υ. το όνομα της Ιθακήσιας-Λευκησάνας Γεωργίας Φράγκου που δώρησε μέσω της διαθήκης της περίπου 40.000 ευρώ με τα οποία αγοράστηκαν προ καιρού ιατρικά και άλλα μηχανήματα. Τέτοιες σπάνιες χειρονομίες συμπατριωτών μας πρέπει να τιμώνται αναλόγως. Χρειάζεται λοιπόν άμεση κινητοποίηση από ολους τους φορείς για να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του Κ.Υ.

Νίκη Φιλιππάτου
Γραμματέας ΟΜ Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ